Selv om det strider mod loven, viser en meningsmåling, at mere end halvdelen af danskerne mener, at PET skal have lov opspore terrorister og medvirke til drab på dem sammen med udenlandske efterretningstjenester.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) må gerne arbejde sammen med andre landes efterretningstjenester om at finde terrorister, så de kan dræbes. Det mener mere end halvdelen af danskerne, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten mellem 10. og 13. december.

Ifølge jyllands-posten.dk er det holdningen til trods for, at PET dermed overtræder loven.

- Det er overraskende, at et flertal af danskerne er parate til at tilsidesætte det normale princip om, at en anklaget bør stilles for en dommer, før han i givet fald straffes – og her tilmed straffes med en dødsdom, siger Klaus Levinsen, lektor i politisk sociologi på Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet, til jyllands-posten.dk.

Selv om PET-chef Jakob Scharf har afvist, at PET har medvirket til drab på terrorister, slog terroreksperter fast over for Jyllands-Posten, før meningsmålingen blev foretaget, at en samtale mellem tidligere PET-agent Morten Storm og hans føringsofficer fra PET kunne tyde på PETs deltagelse i at spore terrorledere i udlandet og dermed medvirke til drab på dem.

Undersøgelsen viser ifølge Klaus Levinsen, at danskerne har stor tillid til politiet og PET, og at de har et klart »retfærdighedsprincip«.

- Mange vælger at svare, at det er i orden, for alle vil som udgangspunkt jo gerne af med folk, der er terrorister, siger han til jyllands-posten.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.