Dansk Folkeparti modtager i morgen tidlig sandsynligvis en større sending citronmåner efter Facebook-aktion.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der bliver sandsynligvis kagekaos og sukkerchok hos Dansk Folkeparti på Christiansborg i morgen.

3.400 personer har på nuværende tidspunkt meldt sig til begivenheden "Send en citronmåne til Dansk Folkeparti" på Facebook, og mange skriver, at de har sendt både citronmåner, pebernødder og småkager afsted til partikontoret.

Mere end 7.000 personer har desuden meldt sig til begivenheden "Indsamling af kage til brugere af det danske sundhedssystem"

De to begivenheder kommer i kølvandet på en historie fra sidste uge, hvor Dansk Folkepartis medlemsblad ifølge nyhedsbureauet Newspaq skrev, at store indvandrerfamiliers appetit hos lægen og på sygehusene er årsag til, at der ikke som i gamle dage er gratis kaffe, saftevand, kage eller frugt i landets venteværelser og til pårørende på sygebesøg.'

En af dem, der har sendt en citronmåne af sted er 21-årige Jens Ladekarl fra København:

- Jeg har sendt en kage som et anderledes, ikke-ondsindet signal om at den diskrimination og de fordomme der i stigende grad forekommer i Danmark ikke er velanset af alle, siger han til Berlingske.dk.

Udmelding kom bag på flere Medlemsbladets udmelding kom i sidste uge bag på flere fagfolk og politiske kolleger på Christiansborg, der mente, at det var skudt helt ved siden af.

- Det er fuldstændig uden for den virkelighed, vi kender som praktiserende læger, fastslog formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, over for Newspaq og påpegede, at han aldrig havde hørt tale om storspisende indvandrerfamilier i venteværelserne.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt erkendte i sidste uge, at problemet med indvandrefamilie på sygehusene og i venteværelser nok bliver blæst noget ud af propotioner i medlemsbladet.

- Vi skal passe på ikke at generalisere. For det første drejer det sig jo ikke om alle indvandrere. Det her drejer sig nok mere om noget kulturbestemt. Og så skal vi passe på, at det ikke er alle steder, man har måtte slække på kaffe og saft på grund af det her, sagde hun til Newspaq.

Socialdemokraterne var fortørnede over Dansk Folkeparti:

- Det er helt ude i hampen at give indvandrere skylden for, at der ikke er saftevand og småkager hos den praktiserende læge. Faktum er, at det mange steder er fjernet af hygiejniske årsager, så folk ikke får maveinfektioner, sagde Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, til Newspaq.

Bt.dk følger op på citronmånerne i morgen tirsdag