I nogle familier bliver der holdt dyre fester for konfirmanderne, mens der i andre ikke er råd til at holde selv en beskeden fest. Derfor ansøger et stigende antal familier om økonomisk hjælp til konfirmationsfesten.

Når konfirmanderne har bekræftet dåben, holder der uden for mange af landets kirker både sportsvogne og limousiner til at bringe dem rundt på den store dag.

Samtidig er der flere og flere familier, som er nødsaget til at ansøge om økonomisk hjælp hos fonde og sogne for at have råd til at holde selv en beskeden fest for konfirmanden, skriver Jyllands-Posten.

I 2013 oprettede Børnesagens Fællesråd »Konfirmationshjælpen«, hvor forældre kan søge om økonomisk hjælp på 2.000-3.000 kroner til at fejre familiens konfirmand. I 2013 var der to modtagere af hjælpen, i 2014 var der 13 modtagere, men i år har hele 175 familier søgt om hjælp, og Børnesagens Fællesråd har givet økonomisk støtte til 80 familier.

Stigningen i antallet af ansøgere kan skyldes, at Børnesagens Fællesråd har kørt flere informationskampagner, fortæller Inge Marie Nielsen, sekretariatschef hos Børnesagens Fællesråd til Jyllands-Posten.

»At være fattig forælder er ikke noget, man skilter med i Danmark. Vores informationskampagner har ramt ned i et ellers tabubelagt emne, og forhåbentlig kan det få nogle flere til at tale åbent om deres manglende ressourcer,« siger hun.