Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ved et retsmøde i Københavns Byret tirsdag den 3. oktober kom det frem, at Peter Madsens computer gemte på grusomme henrettelsesvideoer, hvor kvinder bliver tortureret og henrettet. Peter Madsen forklarede, at flere andre havde haft mulighed for at lægge de pågældende videoer på hans computer.

En af de tidligere praktikanter, som ønsker at være anonym, nåede at være praktikant i Peter Madsens raketværksted i to måneder henover sommeren i 2016, og han bekræfter, at Peter Madsens computer blev brugt af flere andre.

»Der var to computere, som begge stod inde på kontoret. Den ene var Peters computer, men der var flere andre, der sendte mails og arbejdstegninger fra den og den slags. Jeg ved ikke, hvem der ejede den anden computer. Jeg formoder, at Peter ejede den også, men det var mere 'kontorets' end Peter Madsens. Den blev også brugt til alt muligt,« forklarer han.

Han ved ikke, hvilken af de to computere politiet har fundet henrettelsesvideoer på.

Kan nogle andre end Peter Madsen have lagt henrettelsesvideoer på den?

»Altså, jeg lærte tre andre praktikanter at kende derude, og det er slet ikke det indtryk, som jeg fik af dem. Jeg brugte aldrig computerne selv,« siger han.

Anklager Jakob Buch-Jepsen, der fører sagen mod Peter Madsen, har forklaret, at de videoer, som er fundet på Peter Madsens computer, indikerer, at man har en interesse for 'fetich, tortur og drab'. Peter Madsen fik lejlighed til at forklare sig ved retsmødet den 3. oktober.

»Jeg vil gerne præcisere angående den computer og de flytbare medier, som er fjernet fra Raket-Madsens ejendom. Det er ikke min ejendom, det er ikke mit nødvendigvis. Der er en række personer, der har haft adgang til computer og flytbare medier,« sagde Peter Madsen.

»Jeg skulle måske tilføje, at der også er nogle af de mennesker, som har vidnet, der har udtrykt interesse for de emner,« sagde Peter Madsen i retten i dag, hvor han præciserede, at der blandt andet har været en praktikant tilknyttet værkstedet, som »praktisk taget« boede der.

 
D. 10. august sejlede den svenske journalist Kim Wall ud med Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd
Vis mere

Andre læser også