Organisationen Hizb ut-Tahrir har de seneste år fået flere medlemmer, der er muslimer med dansk baggrund. Fællesskabet er det, der trækker, vurderer en islamismeforsker.

Når danskere bestemmer sig for at slutte sig til islam, sker det oftere end før, at de nyomvendte bliver tilhængere af den omstridte bevægelse, Hizb ut-Tahrir. Bevægelsen kom under valgkampen i vælten for at opfordre herboende muslimer til at boykotte valget, men er populær hos danske konvertitter, skriver Kristeligt Dagblad fredag.

Vurderingen kommer fra islamismeforsker Kirstine Sinclain fra Syddansk Universitet. Over en årrække har hun fulgt bevægelsen i både Danmark og England og udgivet en bog om den.

- Organisationens medlemstal er hemmelige, men mit bedste skøn er, at der i øjeblikket er cirka 100 medlemmer og omkring 10 gange så mange sympatisører. 10-15 procent af de nye i bevægelsen er muslimer med dansk baggrund, siger Kirstine Sinclair til Kristeligt Dagblad.

Hun skønner, at der er kommet flere konvertitter til de seneste år.

- Mange nyomvendte finder et ståsted i organisationen, fordi livet som konvertit kan være ensomt. I Hizb ut-Tahrir får konvertitter en komplet omgangskreds og fritidsaktiviteter og bliver således en del af et stærkt og velorganiseret fællesskab.

Selv om organisationens talsmand i Danmark, Chadi Freigeh, ikke vil afsløre medlemstallet, bekræfter han, at konvertitter er en stigende del af medlemsskaren.

- Der er en utilfredshed med magthaverne i den arabiske verden og med finanskrisen og hele markedsøkonomien i den vestlige verden. Det mærker vi også i Danmark, hvor der er større interesse for Hizb ut-Tahrir blandt danskere, der er konverteret til islam, siger han til Kristeligt Dagblad og henviser til, at der ifølge en dansk undersøgelse er mellem fem og ti danskere, der ugentligt ændrer trosretning til islam.