Et stigende antal drenge med indvandrerbaggrund i København bliver dømt for kriminalitet.

Næsten otte procent af drenge med indvandrerbaggrund i alderen 15-19 år i København bliver dømt for kriminalitet, mens det kun er gældende for 3,5 procent af de jævnaldrende etnisk danske drenge. Det viser en opgørelse, som Politiken og DR P4 København har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.

Juraprofessor Eva Smith, formand for Det Kriminalpræventive Råd, er overrasket over tallet.

- Det kommer bag på mig, at det er steget så kraftigt. Der er gjort meget for at hjælpe dem på rette vej, så det er en kedelig udvikling, siger hun til avisen.

Mens andelen af dømte danske drenge er faldet fra 4,1 til 3,5 procent i perioden 2007 til 2010, er andelen af dømte drenge med indvandrerbaggrund steget fra 6,6 til 7,7 procent i samme periode.

Justitsminister Morten Bødskov (S) mener, ansvaret ligger hos forældrene.

- Det er alarmerende, og der er god grund til et opråb til forældrene. De skal få deres børn til at holde sig fra kriminalitet. De har et ansvar, siger han til Politiken.

Aydin Soei, der er vært på Radio24syv og har skrevet to bøger om unge kriminelle indvandrerdrenge, mener dog i stedet, at løsningen findes hos de ældre unge.

- Det er rigtigt, at der er en generation af unge mænd med indvandrerbaggrund, som har haft fraværende fædre. Men det er ikke der, man kan gøre den største forskel. Derimod kan storebrorgenerationen være vigtige forbilleder i de her boligområder, siger Aydin Soei til avisen og fortsætter:

- Der er unge fra de her områder, som får fine uddannelser og gode job. Men når det sker, flytter de, og lillebrorgenerationen, som går rundt på gaden, ser ikke dem, som bliver ingeniører og læger fra deres boligområder. De ser i stedet dem, der hænger ud på gaden, og så er det dem, der bliver forbilleder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.