Mistanke om salmonella får Dansk Supermarked til at tilbagekalde et parti skiveskårede pølser kaldet Fuet Coins fra Noel Mediterranean Snacks. Det oplyser Fødevarestyrelsen. Ekstra Bladet skriver, at 13 personer er blevet syge efter at have indtaget pølsen.

Pølsen, som er produceret i Spanien, er solgt i Netto i uge 37 og kan holde sig til 4. november.

Hvis der er salmonella til stede i pølsen, kan man blive smittet med salmonella, hvis man spiser produktet. Og det er der flere personer, der allerede er blevet.

»Et udbrud af salmonella-udbrud med 13 bekræftede syge kan relateres til dette produkt, der er solgt som en tilbudsvare – en såkaldt spotvare - siden uge 37 i Netto, siger Fødevarestyrelsens udbrudschef Nikolas Kühn Hove til mediet.

Hovedparten af dem, der er blevet ramt er børn. Mere præcist er to tredjedele af de syge børn, oplyser Nikolas Kühn Hove. De fleste af de personer, som er blevet syge, findes i det nordsjællandske.

»De syge er koncentreret omkring Nordsjælland. Sundhedsmyndighederne betragter det som et alvorligt sygdomsudbrud. Mindst en patient har været indlagt,« siger han.

Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

De forbrugere, som har købt Noel Fuet Coins fra det tilbagekaldte parti, bør kassere det eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

/ritzau/