Flere advokatfirmaer er parat til at byde på store dele af de opgaver for 300 millioner kroner for staten, som advokatfirmaet Poul Schmith har næsten monopol på.

Poul Schmith har været Kammeradvokat i 76 år, og det er der ingen grund til at lave om på, mener regeringen. Men nu gør flere advokatfirmaer opmærksom på, at der er andre muligheder, og at de er parat til at byde på dele af den samlede opgave, der løber op i 300 millioner kroner om året, skriver Politiken.

- Selv om det er en begrænset gruppe advokater, der beskæftiger sig med offentlig ret, er der ingen områder hos den nuværende Kammeradvokat, der ikke kan håndteres kvalificeret af andre advokater, hvis man nu tænkte sig, at Poul Schmith lukkede i morgen. Der er tilstrækkelig ekspertise i branchen, siger bestyrelsesformand advokat Bjarne Becher Jensen i det store danske firma Horten til avisen. Han bakkes op af flere advokatfirmaer.

Da den nuværende regering tiltrådte, bad finansminister Bjarne Corydon (S) Moderniseringsstyrelsen om at komme med forslag til en fremtidig model for »statens indkøb af juridiske ydelser«. Svaret kom i sidste uge, hvor Corydon i en pressemeddelelse konstaterede, at det ifølge Moderniseringsstyrelsen »vil være mest hensigtsmæssigt at bibeholde den eksisterende kammeradvokatordning, hvor statens advokatopgaver som hovedregel løses af én, ekstern leverandør«.

Moderniseringsstyrelsen mener, efter udtalelser fra brancheforeningen Danske Advokater, ikke, at andre firmaer vil byde på den samlede pakke, skriver Politiken. Det bekræfter Bjarne Becher Jensen fra Horten.

- Et udbud af statens advokatopgaver vil i princippet have interesse for Horten. Vi arbejder i forvejen med offentlig ret, der er kernen i kammeradvokatordningen. Men det er svært at forestille sig, at vi kunne byde på det hele. Vi ville skulle ansætte op til 80 procent flere medarbejdere. Samtidig kan der opstå habilitetsproblemer i forhold til vores nuværende kunder blandt kommunerne, siger han til avisen, men påpeger, at Horten »principielt er interesseret i enkeltområder, hvis der kommer udbud«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.