Muhammed-tegningerne har ændret tilværelsen for mange mennesker verden over. Også for ophavsmanden, Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose.

Tegningerne har også haft positive bivirkninger for Flemming Rose. Han har genoptaget forholdet til sin far, som han ikke har set i mange år.

Den rørende historie findes i slutningen af Flemming Roses nye bog 'Tavshedens tyranni', som udkommer 30. september.

I bogen genoptrykkes Muhammed-tegningerne.

- En dag var han væk. Jeg kan ikke huske, at jeg så ham gå ud ad døren, sige farvel. Han var der bare ikke, da jeg kom hjem fra børnehave. Han var blevet forelsket i en teenager. Birthe, hed hun. Jeg kan huske, at jeg en søndag fandt dem i mine forældres dobbeltseng. Kort efter forsvandt han fra den lille villa-lejlighed i Kastrup.

Fik brev efter Muhammed-krisen
Vi mistede forbindelsen. Efter Muhammed-krisen fik jeg et brev. Da jeg endelig fik det åbnet, viste det sig at være fra min far.

- Hej kære Flemming. Undskyld jeg henvender mig, hvis du synes, det er upassende. Det er snart 20 år siden, vi har mødtes, men jeg har jo tænkt meget på dig, især det sidste halve år efter dine kedelige krænkelser (men jeg deler din holdning). Jeg synes, at vi skulle mødes, inden det er for sent. Kærlig hilsen far., fortæller Flemming Rose i bogen.

De mødtes på en café en måneds tid senere. Først da fik Flemming Rose et indblik i sin fars baggrund og opvækst.

- Jeg så pludselig mere end den mand, der i en alder af 24 år havde forladt kone og tre små børn. Jeg så savn og smerte, en længsel efter at blive forstået, men ingen klynk, skriver Flemming Rose.