Til venstre ses Lars og Palle som børn, og til højre ses det bred, som blev fundet i Mozambique.
Til venstre ses Lars og Palle som børn, og til højre ses det bred, som blev fundet i Mozambique.

De to brødre, Lars og Palle, fik deres livs tur, da de som børn var med deres forældre på en sejltur med et tankskib fra Mexico til De Forenede Arabiske Emirater. Nu er et skønt barndomsminde fra turen dukket op.

»Det er et dejligt barndomsminde, og det er dejligt at blive kontaktet her 36 år efter.«

Sådan lyder det fra en begejstret Palle Hørdum Gudmann fra Randers.

I 1980 var han sammen med sin bror og sine forældre på jordomrejse med tankskibet, Kristine Mærsk, hvor hans far var maskinmester.

På turen smed de to brødre fem flasker med flaskepost i vandet. Og her efter nytår har brødrene netop fået svar om, at én af flaskerne er fundet.

»Vi blev kontaktet af en mand, der hedder Tim Hudson fra Sydafrika, der havde fundet mig over Facebook. Han har skrevet, at han har fundet vores flaskepost,« siger Palle Hørdum Gudmann til bt.dk.

Samtidig fik Dan Nicolaysen fra Danish Family Search også en henvendelse fra en person, der havde fundet en flaske med en besked fra Palle og Lars. Som bt.dk skrev i denne artikel, så skulle den flaske være blevet fundet i Mozambique i 2016.

Sidonie Ferys flaskepost til moderen Mimi Fery3

Dan Nicolaysen oplyser til bt.dk, at det er den samme Tim Hudson, der har henvendt sig til ham, og at Tim Hudson skriver i mailen, at flasken blev fundet på en strand i det sydlige Mozambique.

Flaskefundet betyder, at hele fire ud af de fem flasker, som brødrene smed ud, nu er blevet fundet.

»De første to blev fundet relativt kort efter, vi smed dem i vandet. De blev fundet på Sri Lanka og i Nairobi. Og så i 1995 fik vi et brev om, at den tredje flaske var blevet fundet i Sao Paulo i Brasilien,«  siger Lars Hørdum Nielsen.

Flaskepost

Han er er begejstret over fundet af den seneste flaske, der bringer skønne minder tilbage om en dejlig tur.

»Det var en utrolig oplevelse at være med på turen. Da vi passerede ækvator skulle vi døbes, som traditionen foreskriver. Så alle matroser på skibet klædte sig ud som kong Neptun, og så blev vi døbt af kong Neptun,« siger Lars Hørdum Nielsen og fortæller, at han stadig har den falske dåbsattest udstedt af Kong Neptun.

»Vi fik også lov at ride på kamelryg i ørkenen, da skibet lagde til i Egypten,« husker han videre fra turen, som han betegner som en stor oplevelse for to små drenge.

Palle Hørdum Gudmann har også lutter gode minder fra den lange sejltur. Og han glæder sig over, at der findes folk, der gider at skrive tilbage på en flaskepost, som to drenge har sendt.

»Jeg synes, det er utroligt, at der stadig er nogen, der tager sig tid til at gøre et stykke benarbejde og finde frem til os og skrive tilbage,« siger han og afslører, at flaskeposttraditionen også er gået i arv til hans børn.

»Jeg har flere gange sendt flaskepost med mine sønner, men vi har endnu ikke fået svar,« siger han.

BT siger tak for alle de mange henvendelser i jagten på Lars og Palle!

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.