Københavns Politi har tidligt onsdag morgen anholdt fem personer i den meget omtalte sag om 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads Schøllhammer på 25 år, der blev overfaldet julenat på Vesterbro. Det oplyser politiet onsdag ved middagstid i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at efterforskere fra Københavns Politi omkring klokken 7 onsdag morgen foretog anholdelse af fem personer. En af de anholdte blev løsladt allerede inden grundlovsforhøret, som fandt sted tidligt onsdag eftermiddag, mens de resterende fire blev varetægtsfængslet i 12 dage for det grove overfald.

Det oplyser politikommisær Jesper Cederholm til bt.dk.

Det er en blanding af politiets efterforskning og henvendelser fra borgerne, som har ført politiet i retning af de anholdte.

»Vi er utrolig glade for alle de henvendelser, vi har modtaget fra borgerne. Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer. Vi kan ikke acceptere, at borgerne ikke kan færdes trygt i København, hvorfor vi prioriterer sager som denne højt. Vi takker derfor borgerne for deres hjælp,« siger politikommissær Jesper Cederholm, Borgernær Kriminalitet City.

Læs også:

Politikommisær Jesper Cederholm oplyser til bt.dk, at de anholdte er mellem 16 og 19 år, og at nogle af dem er kendt af politiet i forvejen. Mere kan politiet ikke udtale sig om på nuværende tidspunkt, fordi der er stadig en efterforskning i gang.

Overfaldet fandt sted natten til d. 25 december, da Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads Schøllhammer var på vej hjem fra en hyggelig juleaften. Kl. 00.12 bliver parret sat af en taxa på Enghave Plads - få hundrede meter fra deres hjem på Vesterbro.

Parret ville gå resten af vejen, men kom ikke særlig langt, før en ung mand rettede henvendelse til parret og ifølge Nanna Skovmand opførte sig »provokerende.«

»Han spørger, hvad vi glor på, og gejler sig selv op. Det ender med, at han slår min kæreste i hovedet med en flaske,« har Nanna Skovmand tidligere fortalt til BT.

Ifølge pressemeddelelsen fra Københavns Politi kom yderligere fire personer løbende til stedet fra en nærliggende cykelkælder, da diskussionen udviklede sig. De fem personer slog og sparkede Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer og brugte blandt andet også en kædelås, man normalt bruger til cykler, som slagvåben.

Læs også:

Efterfølgende løb de fem gerningsmænd fra stedet og Nanna Skovmands kæreste slap med mindre skader. Selv flækkede Nanna Skovmand sin læbe i to stykker og mistede en tand. Desuden skal hun gå med plaster i ansigtet i år for at undgå et varigt ar.

To uger efter overfaldet fortalte hun til bt.dk, at hun stadig var sygemeldt og endnu ikke gik udenfor alene.

»Selvom min kæreste allerede er tilbage på arbejdet, er jeg ikke på samme stadie endnu. Jeg har stadig ikke været ude om aftenen på egen hånd. Lige nu prøver jeg bare at undgå det,« fortalte Nanna Skovmand.