Det var en fejl fra Banedanmarks side, som tidligere på året fik et finsk skib til at sejle ind i jernbanebroen, der går over Limfjorden, hævder det finske rederi. Banedanmark er dybt uenig.

Det var en fejl hos Banedanmark, som 28. marts i år var skyld i, at et skib fra det finske rederi Ronja Marin sejlede ind i jernbanebroen, der går over Limfjorden.

Det mener rederiet og dets forsikringsselskab, og derfor kræver parterne nu erstatning af Banedanmark, oplyser P4 Nordjylland.

- Vi har udtaget stævning og krævet erstatning for de skader, der er sket på skibet, og det tidstab, skibet har lidt. Det er et udtryk for, at vi mener, Banedanmark bærer skylden i sagen, siger advokat Henrik Thall Jantzen, som repræsenterer det finske rederi.

Ronja Marin kræver 450.000 kroner i erstatning, da rederiet mener, at Banedanmark har håndteret broproceduren forkert.

- Vi har læst havarikommissionens rapport, og jeg har talt med besætningen. Vi er af den opfattelse, at det er broproceduren på broen, som har forårsaget kollisionen, og det derfor ikke er skibets besætning, som kan bebrejdes kollisionen, forklarer advokat Henrik Thall Jantzen.

Den opfattelse står rederiet dog alene med. Banedanmark står fast på, at fejlen ligger hos rederiet, og Banedanmark har rejst et erstatningskrav, der forventes at løbe op i mere end 30 millioner kroner.

- Jeg mener ikke, de har et berettiget krav. Så ville vi ikke have rejst vores krav, siger Banedanmarks økonomidirektør, Søren Stahlfest Møller.

Den Maritime Havarikommission, som står bag rapporten, placerer ikke ansvaret for kollisionen, men skriver ifølge P4 Nordjylland, at der var snævre frister for at åbne jernbanebroen. Derudover havde skibet ikke mulighed for at stoppe på brovagtens anmodning, og desuden var broens lyssignaler ikke tændt.

Sagen ventes ifølge P4 Nordjylland at komme for Sø- og Handelsretten i efteråret.

Efter påsejlingen var nordjyske pendlere i flere måneder nødt til at skifte toget ud med busser, da tog ikke længere kunne passere broen efter påsejlingen. Ingen kom til skade, da det finske skib sejlede ind i broen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.