Finn Nørbygaard fik ikke del i konkursboet efter Stein Baggers svindelfirma IT Factory. I stedet for investorer – som den 65-årige komiker – var det fortrinsvis kreditorer, der blev tilgodeset, da pengene blev udbetalt i efteråret 2016.

Det viser en aktindsigt, som mediet Finans har fået fra Sø- og Handelsretten.

Virksomheden Nordania Leasing, der er ejet af Danske Bank, modtog 73,5 mio. kr. og IBM Danmark fik 35 mio. kr., skriver Finans.

Finn Nørbygaard måtte vinke farvel til hus, sommerhus, bil og knap en halv mia. kr., han på papiret var god for, da Stein Baggers firma IT Factory gik konkurs i 2008.

Finn Nørbygaard blev i sin tid rådet til at investere i it-branchen og havde sat store dele af sin formue i IT Factory, der voksede eksplosivt inden finanskrisen.

»Jeg vil ikke sige, at jeg har glemt det, men det er tæt på. Men tænk ikke på mig, for jeg har for længst passeret det i mit liv,« siger Finn Nørby­gaard.

Cykellegenden Bjarne Riis modtog 9,4 mio. kr., fordi IT Factory, der skulle være hovedsponsor for hans cykelhold, havde lovet ham et stort millionbeløb, afslører aktindsigten.

Den tidligere cykelrytter og nuværende galleriejer Jens Veggerby tabte også millioner af kroner på Stein Bagger, fordi han ifølge ham selv havde lånt Bagger malerier fra Galleri Veggerby. Han er heller ikke blevet tilgodeset, fortæller han.

»Det ville da være kærkomment. Vi er jo ikke Danske Bank, men forholdsmæssigt er det lige så katastrofalt for os at miste fire mio., som det er for Danske Bank at miste 100 mio. Så proportionalt var det et stort slag for os,« siger Jens Veggerby.