Fenar Ahmad, filminstruktør, fotograferet på hans yndlingsmuseum i København, Thorvaldsens.
Fenar Ahmad, filminstruktør, fotograferet på hans yndlingsmuseum i København, Thorvaldsens. Foto: Asger Ladefoged

Filmanmelderen Niels Jakob Kyhl Jørgensen er ikke en kyndig anmelder, fordi han er studerende, og så skriver han i øvrigt dårligt, mener filminstruktør Fenar Ahmad, efter Niels Jakob Kyhl Jørgensen i filmmagasinet Ekko kun gav hans film 'Underverden' fire stjerner.

I den seneste udgave af magasinet kan man læse om en samtale mellem anmelderen og instruktøren.

'Claus, jeg har nogle venner, der kommer og ordner dig. De smadrer dig,' indleder Fenar Adhmad ifølge Ekko samtalens med bladets redaktør, Claus Christensen, hvorefter beskyldningerne fyger af sted mod Ekkos anmelder af filmen, Niels Jakob Kyhl Jørgensen.

sdfgdg35t4545

Men anklagerne om, at han ikke skulle være en kyding anmelder, tager Niels Jakob Kyhl Jørgensen med ophøjet ro, da BT fanger ham på telefonen.

»Han har jo tidligere brokket sig over dårlige anmeldelser, og han har nævnt i flere tidligere interviews, at han ikke bryder sig om dårlige anmeldelser. Men jeg tænker da, at han er noget udfarende,« siger Niels Jakob Kyhl Jørgensen.

2

Fenar Admad anfægter i en samtale med Ekko-magasinets redaktør, Claus Christensen, som kan læses i den seneste udgave af magasinet, blandt andet Niels Jakob Kyhl Jørgensen evner som filmanmelder, da han samtidig var studerende. Niels Jakob Kyhl Jørgensen læser filmvidenskab og var på tidspunktet i færd med at skrive sit speciale i filmanalyse.

»Og så har jeg 11 års erfaring som filmanmelder og har anmeldt film for en lang række forskelige medier,« siger han.

571054816.jpg

Niels Jakob Kyhl Jørgensen har læst samtalen mellem chefredaktøren Claus Christensen og Fenar Ahmad og fortæller samtidig, at han også selv modtog en besked fra filminstruktøren i en privatbesked på Facebook, der var 'tilsvarende'.

»Men jeg synes, han er en talentfuld instruktør, og jeg glæder mig til at se hans fremtidige film.«

2415445621456241444564512

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.