19-årige Thomas Mikkelsen Stralner har været forsvundet siden lørdag den 16. januar.
19-årige Thomas Mikkelsen Stralner har været forsvundet siden lørdag den 16. januar.

I ti dage har han været forsvundet. I ti dage har hans familie ventet på nyt om, hvad der kunne være sket med ham. Mandag fik de en ulykkelig besked. Det tyder på, at 19-årige Thomas Stralner formentligt er faldet i vandet.

Længe har familien haft på fornemmelsen, at det kunne være det, der var sket. At Thomas Stralner efter sin bytur i Randers for ti dage siden kunne være faldet i havnen, hvor han sidst blev set.

Men håbet om at finde ham i live eksisterer endnu. Hjernen og hjertet er i kamp.

thomas

Det fortæller hans faster, Majbritt Søs Haugsbyrdt Pedersen, til bt.dk tirsdag morgen.

»At få den besked fra politiet om, at han kan være faldet i vandet, det var... Vi vidste godt, at det kunne være det, der var sket, men det knuser én. Jeg kan næsten ikke forklare det på andre måder. Man føler det som om, det hele bare bliver flået op indvendigt,« siger hun.

»Det er jo det, vi frygter, men som vi et eller andet sted nok ved kan være realiteten,« tilføjer hun.

'Vi er nødt til at få en afslutning'

19-årige Thomas Stralner blev sidst set forlade Café Smagløs i det centrale Randers natten til lørdag for ti dage siden. Vidner fortalte senere, at de havde set ham nede omkring havnen kort før klokken 05.00.

Politiet og hundredevis af frivillige fra Missing People Denmark har siden ledt efter ham. Flere spor pegede i retning af havnen.

Thomas Stralner

Mandag aften fik familien den ulykkelige besked. Overvågningsbilleder indikerede, at Thomas kunne være faldet i vandet. Han er dog ikke fundet endnu. Hverken i vandet eller andre steder.

Men det er de nødt til at gøre. På den ene eller den anden måde.

Særligt for hans forældre og søskendes skyld, vil det være vigtigt at finde ham.

»Vi skal have sat et form for punktum, have en afslutning. Det er vi nødt til,« siger hun.

Forsvundne Thomas formentlig lokaliseret - 1

Håbet forbliver i hjertet

Selvom det med politiets seneste besked bliver sværere og sværere at håbe på, at hendes nevø bliver fundet i live, vil håbet ikke helt forsvinde.

»Ens hjerne kan sige én ting, og hjertet noget andet. Så indtil vi har et bevis på det, vil vi nok blive ved med at håbe på det i hjertet,« siger Majbritt Søs Haugsbyrdt Pedersen og fortsætter:

»Håbet er ikke stort, men det er der alligevel. Så indtil vi får fundet ham, opgiver vi nok ikke håbet helt.«

Thomas Stralner

Overvældende med støtte og hjælp

Tirsdag morgen vil politiet lede i havnen for at se, om det kan finde Thomas Stralner. Mange frivillige har meddelt, at de gerne vil hjælpe, men så længe politiet er i gang, bliver de frivillige nødt til at holde sig væk.

»Så længe politiet arbejder, er der ikke andre, der må gå i gang med at lede også. For så stopper politiet eftersøgningen med det samme,« fortæller Majbritt Søs Haugsbyrdt Pedersen.

Men finder politiet ikke noget eller indstiller de eftersøgningen, er situationen en anden. Der håber familien, at folk igen vil være med til at lede efter Thomas, så han kan blive fundet.

»Der vil det være helt fantastisk med nogen, der vil hjælpe med at lede, og jeg ved, at der allerede er en masse, der har tilbudt deres hjælp og står parat,« siger Majbritt Søs Haugsbyrdt Pedersen og slutter:

»Det er helt overvældende med den støtte og hjælp, og vi er så taknemmlige for det midt i alt det her.«

thomas

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.