Nadir fik tæsk på værtshus, men blev selv arresteret, da han ringede efter politiet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En mørkerød blodsamling fylder halvdelen af Nadirs højre øje, og han har blå mærker på armene af at afværge de tæsk, der haglede ned over ham natten til lørdag på et århusiansk værtshus. Men det er den 30-årige tømrer, og ikke voldsmændene, der har tilbragt natten i spjældet.

Nadir anede ikke, at han havde bestilt en øl på et værtshus, der er stamsted for tilhængere af hooligangruppen White Pride. En gruppe, der udover at være AGF-fans, er erklærede højreekstreme og står bag utallige kriminelle episoder rettet mod andre fan-fraktioner, udlændinge og venstreorienterede.

Lige nu sidder Nadir i sin lejlighed i det centrale Aarhus, forslået og træt efter en lang nat i detentionen. For da voldsofferet ringede til politiet, var det ham, der røg i håndjern. Han blev løsladt lørdag formiddag med en bøde for at have forstyrret den offentlige orden.

Stamsted for White Pride

- Jeg ringer efter hjælp, og så smider de mig i spjældet, siger Nadir med tydelig århusiansk dialekt og et blik, der ikke efterlader tvivl om, at han er målløs. Han vil ikke stå frem med sit efternavn af hensyn til sin familie.

Nadir havde haft en festlig aften med en gammel ven, da han fredag aften kom ind på værthuset Den Gamle Høker i Jægergårdsgade. Gaden er kendt for de mange små værtshuse, hvor man kan ryge og drikke billige øl, hvilket tiltrækker mange forskellige mennesker.

Nadir og hans ven anede ikke, at "Høkeren" er stamsted for White Pride-folk.

- Hvad er det for en nazi-bar?

Han forsøgte at bestille en øl, men fik at vide af en bargæst, at "vi serverer ikke for muhammedanere her".

- Jeg svarede bare: Hold nu op din bonderøv – jeg gider ikke at høre på det der. Men så sagde bartenderen det samme. Så jeg udbrød: Hvad er det for en nazi-bar, det her? Og så gik de amok.

Ifølge Nadir blev han og vennen overfaldet af 15-20 bargæster. Bl.a. blev Nadir revet i håret og sparket i hovedet, hvorefter han blev smidt ud, mens hans kammerat fik flere tæsk.

Politiet kom

Nadir ringede panikslagen til politiet. En patruljevogn kom, men konstaterede hurtigt, at det var Nadir og hans kammerat, der havde skabt ballade. Det havde bargæsterne samstemmende forklaret.

- Jamen det var jo mig, der ringede til jer. sagde Nadir målløs til betjenten. Rystet ville Nadir tænde en cigaret, men politibetjenten bad ham lade være. Nadir forklarede, at han var nødt til lige at ryge for at dulme nerverne efter det ubehagelige sammenstød.

Du er anholdt

- Det var dråben! Klokken er 00.30, og du er anholdt, lød responsen ifølge Nadir, der måtte tilbringe natten på politistationen, hvor han bl.a. skulle igennem en ydmygende visitering for at vise, at han ikke havde narko på sig.

Han forsikrer, at han ikke hidsede sig op overfor betjentene.

- Hvorfor skulle jeg hidse mig op? Jeg troede jo, at de kom for at hjælpe mig. Jeg forstår ingenting. Det er mig, der skulle forklare mig, selvom det er mig, der har fået tæsk. Min kammerat er pæredansk, og jeg er født i Danmark og taler flydende dansk. Vi er jo ikke to lømler, der skabte os og var ude på skrammer.

Østjyllands Politi ønskede ikke at kommentere sagen i går, fordi pressetalsmanden havde fri.

Man kan få én på lampen

På Den Gamle Høker er der heller ikke megen forklaring.

- Der er ikke sket noget, lyder det hvast fra en karseklippet mand med røde Prince og en Ceres foran sig, da B.T. spørger, om nogen så, hvad der foregik aftenen før.

- Det er den risiko, man løber, når man går på værtshus – så kan man få én på lampen. Og det er min ærlige mening, lyder det fra kortfattet fra en kvindelig stamgæst.

På "Den Gamle Høker" siger en mandlig stamkunde, at "der er ikke sket noget," mens en kvinde mener, at "man kan få én på lampen, hvis man går på værtshus."
På "Den Gamle Høker" siger en mandlig stamkunde, at "der er ikke sket noget," mens en kvinde mener, at "man kan få én på lampen, hvis man går på værtshus." Foto: Rikke Struck Westersø
Vis mere