Lundbeck-topchef Kåre Schultz fået en samlet aftrædelsesordning på hele 72,7 mio. kr. ved at forlade Novo Nordisk sidste forår.
Lundbeck-topchef Kåre Schultz fået en samlet aftrædelsesordning på hele 72,7 mio. kr. ved at forlade Novo Nordisk sidste forår. Foto: ERIK REFNER

Et gyldent håndtryk på 73 mio kr. vakte sidste år en del opsigt, da Novo Nordisks kronprins Kåre Schultz forlod sin direktørstilliing hos insulingiganten.

I stedet blev han kort efter topchef i et andet medicinalfirma - Lundbeck. Her han siden reddet sig tilnavnet »Hard-Kåre« ved blandt andet at fyre hver sjette medarbejder af de ca. 6000 medarbejdere som led i en storstilet spareplan.

Det gyldne håndtryk fra Novo - danmarkshistoriens største - har han indtil nu været tavs om i forhold til offentligheden, men til TV 2 siger han dog nu:

»Jeg får en rigtig høj løn ligesom andre administerende direktører, og jeg får også bonus.«

»Det eneste jeg kan sige er, at man må jo håbe, at det er pengene værd i form af, at vi kan skabe nogle gode udviklingsmuligheder her i Valby for medarbejderne og rundt omkring i verden, og vi kan skabe nogle rigtig gode produkter for de patienter, der har brug for dem og dermed kan øge indtjeningen i Lundbeck.«

Da tv-stationen derpå spørger Kåre Schultz, om han så mener, at han er alle sine penge værd, lyder svaret;

»Det sagde jeg ikke.«

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.