I sin blog på bt.dk er det faldet Naser Khader for brystet, at han så nogle troende muslimer bede midt i Fields. Nu åbner shopping-centerets ledelse op for at indrette et bederum, hvis der er behov for det.

- Vi har ikke selv hørt om, at muslimer benytter vores shoppingområde til at bede i. Men skulle vi få henvendelser om det, så er vi villige til at se på, om vi skal åbne et særligt område, hvor troende muslimer kan bede, siger Center Manager Lotte Eiskjær Andersen.

Hun har forståelse for Naser Khaders indlæg, hvor han er blevet stødt over, at se nogle muslimer aktivt praktisere deres religion i fuld offentlighed i det store shopping-center.

- Vi mener, at vores center er en form for offentligt område. Vi mener at kunderne skal have ro til at shoppe og centerets område derfor skal være frit for politiske taler, åben udøvelse af religion og den slags, siger Lotte Eiskjær Andersen, og fortsætter:

- I andre lande, der har man oprettet bederum. På den måde kan man både tilgodese de troende, og de, som ikke har lyst til at være vidne til det, mens de shopper, siger hun.


Lotte Eiskjær Andersen understreger, at Fields ikke tidligere har modtaget anmodninger om at åbne bederum eller fået klager over at nogle udøver deres religion åbent i centeret. Derfor vil hun heller ikke åbne bederum, før behovet opstår.

- Vi vil først rykke på det, hvis vi får nogle henvendelser. Som det er nu, opfatter vi det ikke som et problem for hverken troende eller andre kunder, siger hun.