Hajerne blev forsigtigt flyttet fra Danmarks Akvarium til Den Blå Planet.
Hajerne blev forsigtigt flyttet fra Danmarks Akvarium til Den Blå Planet. Foto: Thomas Lekfeldt

Fem sorttippede revhajer blev i dag flyttet fra Danmarks Akvarium i Charlottenlund til det helt nye og moderne Danmarks Akvarium på Kastrup Havn.

- Det er altid utrolig spændende at have med så store dyr at gøre. Der er udfordringer ved at flytte dem, men vi har efterhånden erfaring med at flytte hajer, og det hele er gået fint, siger Anders Kofoed, der er biolog hos Danmarks Akvarium.

De fem hajer skulle flyttes hurtigst muligt, og der var derfor bestilt politieskorte til klokken 11 for at sikre, at hajerne kunne komme fra A til B så sikkert som muligt.

  

BM

- Når vi flytter dem, skal det gøres hurtigt og skånsomt, også selvom de flyttes i en tank med vand med den rette iltning og temperatur. Det er pudsigt, men hajer kan jo faktisk drukne, hvis de har begrænset plads for længe, så det er vigtigt, vi hurtigt får dem ud i deres nye akvarium, siger biologen.

Da de fem hajer, der er 120-130 centimeter lange, ankom til akvariet omkring klokken 11.30 gjaldt det igen om at handle hurtigt og få hajerne på plads i deres nye hjem. Det blev blandt andet gjort ved hjælp af en specialdesignet lift.

SE VIDEOEN FRA FLYTNINGEN HER

- Det vigtigste er vist, at vi, der flytter dem, tager den helt med ro og undgår stress og jag. Nu bliver det spændende at se, hvordan de reagerer på 4 millioner liter tropiske saltvand. Det er jo næsten ligesom juleaften, siger en begejstret Anders Kofoed.

Det første spadestik til det imponerende akvarium blev taget 1. oktober 2010 og forventes at åbne i marts 2013. Bygningens bruttoareal bliver på ca. 9.000 kvadratmeter med et udendørs anlæg på 2.000 kvadratmeter.

  

BM

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.