Kortet her viser, hvordan sneen breder sig ned gennem landet i løbet af eftermiddagen. Vejrkortet fra TV2 Vejrcenter viser tidsrummet mellem 13 og 17.
Kortet her viser, hvordan sneen breder sig ned gennem landet i løbet af eftermiddagen. Vejrkortet fra TV2 Vejrcenter viser tidsrummet mellem 13 og 17. Foto: TV2 Vejrcenter

... og tirsdag truer snestorm landet

Se her! Måske skal du skovle sne i eftermiddag!

Svaret på det spørgsmål afhænger nemlig i høj grad af, hvor i landet du bor.

Nordjyderne har allerede fået glæde af vintervejet. Både på Vendsyssel og på Thy stod de nemlig op til et hvidt landskab fredag morgen.

- Der er simpelthen bare hvidt deroppe nu.

Det siger meteorolog Anders Brandt fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

Snevejr


Snestorm


Men i løbet af fredagen får flere danskere fornøjelse af den hvide nedbør. Sneen breder sig nemlig til et større område, og nogle steder kan der kommer mellem fire og fem centimeter.

- Der har allerede været snebyger i Skagerrak og Kattegat, og med Nordenvinden er de drevet ned over Nordjylland og Djursland, og lige nu er de på vej ned gennem Storebælt. Så det er især Vestsjælland og Østfyn, som risikerer at få snebyger i løbet af eftermiddagen, siger Anders Brandt og tilføjer, at det meget vel kan være sne, der bliver liggende et stykke tid.

Snestorm


Og der er mere sne på vej! Både fredag nat og lørdag er der nemlig udsigt til flere snebyger.

- Det ser ud til at blive en overvejende tør weekend, men lokalt kan der godt dumpe lidt sne ned, siger Anders Brandt.

Her bliver det ifølge meteorologen områderne omkring Østersøen og nordjyderne, der har udsigt til sne.

Noget tyder på, at vejrguderne har kigget i kalenderen. Lige nu ser det nemlig ud til, at vinteren er kommet for at blive - i hvert fald en uges tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.