Har du tjekket din årsopgørelse? Og havde du blodrøde tal under de to streger? Så er der måske et lille håb forude.

En fejl har nemlig sneget sig ind i årsopgørelsen for 9.000 medlemmer af fagforeningen Dansk Metal.

Det oplyser fagforeningen selv på Twitter, efter at flere har henvendt sig til Skat for at få en forklaring.

Det drejer sig om fradraget for det faglige kontingent, der tilsyneladende ikke er blevet indrettet til Skat for 9.000 af Dansk Metals medlemmer.

»Der har været en fejl hos vores IT-leverandør, der rammer flere medlemmer. Fradrag burde fremgå fra d. 15/3. Beklager!« skriver Dansk Metal i et svar på Twitter til et af de ramte medlemmer.

Her fremgår det imidlertid også, at fejlen altså vil rette sig selv på tirsdag - dagen efter, at der ‘officielt’ åbnes op at kigge i årsopgørelsen.

Fejlen er også en god huskekage om at tjekke sine fradrag igennem. Revisorvirksomheden Deloitte har tidligere udgivet denne liste med 10 nyttige og vigtige råd til, hvordan du sikrer dig at betale mindst muligt (den korrekte) skat.

1. Håndværkerfradrag
Du kan for 2015 få håndværkerfradrag (servicefradrag) på op til 15.000 kr. inkl. moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på din bopæl. Fradraget er for alle medlemmer af husstanden, der er fyldt 18 år senest d. 31. december 2015. Et ægtepar eller samlevende par kan således få fradrag på op til 30.000 kr.

For helårsboliger er det et krav, at du boede i boligen, mens arbejdet blev udført. For fritidsboliger kan fradraget kun anvendes af ejeren og ejerens ægtefælle.

Få at få fradrag skal du indtaste beløbet via TastSelv. Husk efterfølgende at tjekke, at det rent faktisk er med på årsopgørelsen.

Du skal have betalt for arbejdet senest den 29. februar 2016 for at få fradrag i 2015.

2. Befordringsfradrag
Du er berettiget til befordringsfradrag, hvis afstanden fra din bopæl til din arbejdsplads er mere end 12 km, uanset om du cykler eller kører i bus, bil eller tog.

Hvis befordringsfradraget er fortrykt, så tjek, at det er den korrekte strækning og det korrekte antal dage. Hvis det ikke er fortrykt, skal du selv angive det. Her kan du med fordel anvende SKAT's beregningsmodel, men husk at angive det korrekte arbejdssted og det korrekte antal dage.

Får du transporten betalt af din arbejdsgiver - for eksempel ved pendlerkort, fri bil eller varebil - skal du sørge for, at der ikke står et befordringsfradrag på din årsopgørelse, da du ellers kan risikere, at fradraget bliver beskattet som personlig indkomst.

3. Underholdsbidrag og børnebidrag
Du bør altid kontrollere, om underholds- og børnebidrag er indberettet korrekt, ligesom du selv skal huske at skrive bidrag på, som er aftalt privat.

Du har ret til fradrag for børnebidrag, indtil dit barn er fyldt 18 år, hvis du er blevet separeret, skilt, eller jeres samliv er ophævet. Du har også ret til fradrag for børnebidrag til børn, du har fået uden for ægteskab, såfremt barnet ikke bor hos dig. Dog er der ikke fradrag for et årligt beløb på 1.776 kr. (2015).

Har I som forældre fælles forældremyndighed, og bor barnet hos jer på skift, anses barnet for at bo, hvor det er registreret med folkeregisteradresse.

Herudover er der fradrag, hvis du betaler ægtefællebidrag. Hvis du omvendt modtager ægtefællebidrag, skal du betale skat af beløbet.

SE RESTEN AF DE TI RÅD HER.