Danske regioner må årligt sende op mod 265.000 lægeregninger retur til de praktiserende læger, viser opgørelse fra Danske Regioner.

Hvert år bliver afviser de danske regioner lægeregninger for omkring 50 millioner kroner fra de praktiserende læger. Det svarer til, at der er fejl i 264.228 lægeregninger, skriver jyllands-posten.dk.

Det er Danske Regioner, som har lavet en opgørelse over afviste lægeregninger. Værdien udgør cirka en procent af de samlede udgifter til praktiserende læger. Danske Regioner betegner det dog som »toppen af isbjerget« og kræver et mere gennemsigtigt honorarsystem.

- Ud over de fejl vi fanger automatisk, ligger der langt flere fejlmuligheder, som vi ikke kan tjekke, siger Jens Stenbæk, der er chefforhandler for regionale arbejdsgivere i forhandlingerne med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om en ny overenskomst.

Her er formand Henrik Dibbern ikke uenig i behovet for forenklinger af lægernes cirka 200 ydelser, men understreger, at afviste lægeregninger ikke er ensbetydende med fejl eller fusk.

- De afviste regninger udgør en meget lille del af den samlede volumen, og jeg er ikke sikker på, at regionerne har ret i, at de ville blive rige af mere kontrol og en anden form for afregning. Det er lige så sandsynligt, at det er lægerne, som bliver rigere, siger Henrik Dibbern til jyllands-posten.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.