Dansktop-gruppen Fede Finn & Funny Boys er fredag gået fra hinanden, men det betyder ikke, at Fede Finn lægger bassen og mikrofonen på hylden.

Bandet er ikke i opløsning. Der er tale om en udskiftning. I hvert fald hvis man spørger Lennart Johannessen, der er bedre kendt som Fede Finn. Han har svært ved at skjule sin skuffelse.

»Jeg har været glad for tiden med bandet. Men det er mit livsværk, de lige hakker i stykker,« siger Lennart Johannessen til BT.

Udskiftningen af de fire medlemmer Maud Kofod, Robert Langkilde, Jimmi Koldenborg og Lars Andreasen ser han ikke som en fyring. En bortvisning for illoyalitet er en bedre beskrivelse, mener Lennart Johannessen.

For de andre bandmedlemmer gik i flere måneder bag hans ryg og arbejdede på et andet projekt uden at fortælle ham noget, ifølge Lennart Johannessen, der stiftede bandet Fede Finn & Funny Boyz.

Når bandet spillede koncerter på Sjælland kørte Lennart Johannessen og Maud Kofod altid sammen hjem. På en af hjemturene i sommer fortalte bassisten og sangeren, at han risikerede at skulle holde pause i tre måneder på grund af dårlige øjne. Det har fået dem til at tænke kreativt, mener han.

Det har han dog aldrig sagt, ifølge Maud. Det er første gang hun hører de ord, fortæller hun til BT.

Ifølge Lennart Johannessen havde han ikke set det komme, at bandet var ved at blive splittet ad. Bandmedlemmerne har ikke på noget tidspunkt luftet deres utilfredshed over for stifteren af bandet, ifølge Lennnart Johannessen. Det passer ikke, mener Maud Kofod.

De kreative tanker, som de fire musikere skulle have tænkt, handler, ifølge Lennart Johannessen, om, at Maud Kofod, der er sanger og saxofonist, har udgivet en plade, selvom hun var underlagt Fede Finns pladeselskab.

Og så har hun sammen med Robert Langkilde taget ud for at lave kirkekoncerter i områder, hvor de kom i karambolage med Fede Finn & Funny Boyz forretningsinteresser, ifølge Lennart Johannessen.

Maud Kofod kan dog ikke se problemet, fordi Lennart Johannessen ved, at hun kommer fra en kirkelig baggrund. Hun har altid været loyal over for sine arbejdspladser, så det ærgrer hende rigtig meget, at han har den mistro, fortæller hun til BT.

Men Lennart Johannessen ser anderledes på tingene. Ovenstående er ‘illoyalt og firma-fjendsk’, og derfor er de fire musikere blevet bortvist af manden ved roret.

»Når det er mig, der har finansieret det hele, er det vel også mig, der er bossen,« siger Lennart Johannessen og retter mere kritik mod sine tidligere bandmedlemmer, som han synes spiller hellige:

»Hvis Maud er så god, som hun selv synes, havde hun jo ikke været i Fede Finn. Der er nogle, der har arbejdet i flere dage i træk. Det er et langt sejt træk gennem flere år, som jeg har lavet. De andre har været med på badebilletter.«.

Da BT fremlægger kritikken for Maud Kofod, er det tydeligt, at det berører hende meget.

»Der, hvor jeg ligger min arbejdsindsats, er jeg loyal og giver mit hjerteblod. Så jeg er rigtig ked af, hvad han siger,« lyder svaret fra Maud Kofod, som ikke har lyst til at sige mere.

Fede Finn & Funny Boyz da alt var godt. Nu er bandet gået i opløsning, fordi Fede Finn (i den røde jakke) har fyret resten af bandet.
Fede Finn & Funny Boyz da alt var godt. Nu er bandet gået i opløsning, fordi Fede Finn (i den røde jakke) har fyret resten af bandet. Foto: Uffe Weng
Vis mere

Selvom de fire andre nu forhenværende medlemmer af Fede Finn & Funny Boyz, ifølge Lennart Johannessen, begik mytteri mod ham, så har han ikke tænkt sig at stoppe karrieren.

Han arbejder nu på at få samlet et nyt hold, der kan køre videre de næste to somre. Inden Fede Finn & Funny Boyz kan komme tilbage på scenen skal Lennart Johannessen igennem tre øjenoperationer i starten af året.

Det betyder, at turene til Gran Canaria og Polen samt koncerten i Boxen i Herning i januar er aflyst.

Lennart Johannessen regner med at være stærkt tilbage i midten af april med nyt band og ny plade, fortæller han til BT.

Maud Kofod og de andre bortviste/fyrede medlemmer har planer om at starte et projekt, der skal spille dansk musik i en Shu-bi-dua/Danser Med Drenge-stil, fortæller hun til BT.

For to år siden forsøgte Fede Finn & Funny Boyz at indtage de europæiske skisportssteder med nummeret 'Du Bist Mein Hansi-boy', som du kan høre i videoen nedenfor.