Der er hverken råd til at købe massevis af caffe latter eller dyre skolebøger, når man bor hjemme hos mor og far og samtidig studerer på en videregående uddannelse, skriver metroxpress.

Er ens forældre velhavende, må man nøjes med 922 kroner om måneden. Et pænt stykke fra de 5.941 kroner, som en udeboende studerende får månedligt.

Men en ny bekendtgørelse i SU-reglerne åbner nu op for, at en del af de 32.000 hjemmeboende SU-modtagere på videregående uddannelser kan skrue støtten kraftigt i vejret.

Fra den 1. januar har det således været muligt at ansøge om status som udeboende, selv om man deler hus eller lejlighed med mor og far.

Det kræver, at man har sin egen selvstændige lejekontrakt, eller at man ejer den samme andel af boligen som forældrene.

»Tidligere har der været en streng praksis på området, men nu bliver der åbnet mere op for, at man kan opnå den høje SU for udeboende, selv om man bor med sine forældre,« siger boligadvokat Jens Jacob Halling fra HjulmandKaptain.

»Det åbner for lidt spekulation og kreativ tænkning, men det er helt efter bogen og helt fair, hvis man hæfter selvstændigt eller har en ejerandel, som er mindst lige så stor som sine forældre,« siger boligadvokaten.

Ændringen vækker glæde hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der efterspørger flere forbedringer:

»Det er altid dejligt, når forholdene bliver bedre for de studerende, men der er stadig masser af ting at forbedre i SU-støtten – særligt for eksempelvis gravide og handicappede,« siger DSF-formand Yasmin Davali.

Styrelsen for Videregående Uddannelser oplyser i et skriftligt svar, at man endnu ikke har set et ‘stort antal ansøgninger’ på baggrund af de nye SU-regler.

»Det åbner for lidt spekulation og kreativ tænkning, men det er helt efter bogen og helt fair, hvis man hæfter selvstændigt eller har en ejerandel, som er mindst lige så stor som sine forældre,« siger Jens Jacob Halling, Boligadvokat hos HjulmandKaptain.