Regeringen indfører nu forbud mod visse kemiske stoffer i hudprodukter til børn.

Efter næsten to årtiers intens debat om de kemiske stoffer parabeners skadelige virkning på hormonsystemet indfører regeringen nu et forbud.

Politiken skriver, at forbuddet retter sig stofferne propyl- og butylparaben i cremer, pudder, ansigtsmaling og andre plejeprodukter til børn under tre år.

- Vi ser, at piger kommer tidligere i puberteten, og at drenges sædkvalitet forringes. Derfor ser jeg ingen anden udvej end at forbyde brugen af problematiske parabener i cremer og kosmetik til børn under tre år, siger miljøminister Karen Ellemann (V) til Politiken.

- Helt grundlæggende er det urimeligt, at forældre ikke kan være sikre på, at den creme eller shampoo, de bruger på deres børn, er uskadelig, siger miljøministeren.

Hun forventer, at forbuddet vil møde bred opbakning i Folketinget og blive gennemført i foråret.

Forbrugerrådets formand Camilla Hersom er begejstret for indgrebet. Men hun peger også på, at der på EU's liste over særligt hormonforstyrrende stoffer optræder i alt 17 emner inden for kosmetik.

- Ideelt set hører de her stoffer ikke hjemme i nogen produkter overhovedet. Men det her er rigtig gode nyheder, fordi Danmark går forrest og starter en bevægelse, så vi kan beskytte mennesker så meget som muligt, siger Camilla Hersom til Politiken.

/ritzau/


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.