Thomas Sørensen, der tirsdag morgen stak af med sin fem-årige søn fra drengens børnehave i Østrig, er nu i kontakt med det danske politi.

- Der er lavet en aftale mellem Thomas og politiet, bekræfter Thomas Sørensens talsmand, Janus Bang fra borgerrettighedsforeringen Borgersagen.

Tidligere torsdag hed det, at Thomas Sørensen var gået under jorden i Danmark, efter at østrigsk politi havde efterlyst og udstedt arrestordre på ham. Det skete efter, at han angiveligt bortførte sin søn, fem-årige Oliver, da han tirsdag morgen var ved at blive afleveret i sin børnehave i Graz i Østrig.

SAGEN KORT

Bag dramaet ligger en lang strid om forældremyndigheden mellem Thomas Sørensen og Olivers østrigske mor - og i både Danmark og Østrig forligger der afgørelser fra de lokale domstole, der tilkender forældremyndigheden til henholdsvis den ene og den anden forælder i dét land.

Rigspolitiet i Danmark henviser til Nordsjællands Politi, men herfra afviser politikommisær Keld Olesen at kommentere sagens detaljer.

- Jeg vil ikke ind på, om vi har talt med faderen. Nordsjællands Politi har en opgave, og det er at sikre sig, at drengen har det godt, siger Keld Olesen, der samtidig afviser, at politikredsen skulle have modtaget en international arrestordre på Thomas Sørensen.

En sådan arrestordre skal ifølge politikommisæren komme fra Rigspolitiet - og det er ikke sket.

- Når vi først har sikret os, at drengen har det godt, så bevarer vi roen og ser på, hvad der er op og ned i sagen. Vi skal have lejlighed for at sætte os ind i det hele og i de forskellige papirer og afgørelser, og det bliver først efter påske, siger Keld Olesen fra Nordsjællands Politi.

Hos Rigspolitiets presseenhed bekræfter Carsten Andersen, at østrigsk politi har rettet en henvendelse, der er sendt videre til politiet i Nordsjælland - men uden at kommentere ordlyden nærmere, afviser Carsten Andersen, at der skulle være tale om en egentlig arrestordre.