Det var en lettet, taknemmelig, men stadig dybt berørt far som BT talte med kun seks timer efter tirsdagens drama i Københavns Havn ved Islands Brygge, hvor hans 11 uger gamle baby Maya Mi blæste i vandet i sin barnevogn og var minutter fra at forsvinde i det kolde, plumrede vand.

Kun faderens heltemodige indsats reddede den lille pige fra at drukne eller komme alvorligt til skade.

Faderen Jesper Helles og hans kæreste, BT-journalist Rikke Bjerge, fik deres baby-datter, Maya Mi for 11 uger siden og er stadig meget forelskede.

»Jeg havde lige været til fitness og Rikke havde besøgt sin søster, og vi skulle mødes ved gangbroen på Islands Brygge. Vi havde ikke set hinanden hele dagen og gav hinanden et stort kram. Og mens vi stod og kyssede, hørte vi pludselig et plask, hvorefter vi vendte os om og så, at barnevognen var væk,« fortæller Jesper Helles, der til daglig er kendt som den talentfulde rapper Livid i hiphop-bandet Kaliber.

»Barnevognens bremser var ikke slået til, og vinden havde blæst barnevognen et stykke ned af kajen, før den røg ud over kanten, så vognen var allerede 15 meter væk, og et stykke ude i vandet. Jeg løb, alt hvad jeg kunne ned ad kajen,« siger Jesper Helles, der kun nåede at smide sin jakke, inden han uden tøven sprang i det kolde havnebassin.

Lille Maya Mi på 11 uger godt pakket ind i varme tæpper, kort efter hendes far Jesper Helles har reddet hende op fra Københavns Havn. Her var hun røget i det dybe vand, da vinden blæste barnevognen ud over kajkanten. (Privatfoto)
Lille Maya Mi på 11 uger godt pakket ind i varme tæpper, kort efter hendes far Jesper Helles har reddet hende op fra Københavns Havn. Her var hun røget i det dybe vand, da vinden blæste barnevognen ud over kajkanten. (Privatfoto)
Vis mere

»Rikke råbte helt vildt, og ude fra barnevognen kunne jeg høre Maya Mi skrige det mest hjerteskærende skrig, som jeg aldrig vil glemme. Det gik gennem marv og ben, og jeg nåede overhovedet ikke at tænke, før jeg sprang i og svømmede alt, hvad jeg kunne ud mod barnevognen, der lå på siden og allerede var fyldt med vand.«

»Heldigvis havde Rikke slået kalechen helt op, og det er sandsynligvis det, der har reddet vores lille pige fra at ryge ud af barnevognen. Jeg fik hende lynhurtigt ud, og på en eller anden måde fik jeg svømmet tilbage med hende til kajkanten, hvor vi blev løftet op af en masse mennesker, der var stimlet sammen,« siger den heltemodige far, der fortæller, at han havde været i Frederiksberg Svømmehal med lille Maya Mi dagen før:

»Det er så underligt, for vi havde været til babysvømning med hende mandag, hvor hun for første gang, havde prøvet at dykke ned under vandet. Det har nok hjulpet hende i den situation, tænker jeg nu her bagefter.«

Da Jesper Helles kom op af vandet sprang en dame i vandet for at bjærge parrets barnevogn, mens andre tilbød varme jakker og tæpper til redningsmanden og lille Maya Mi.

»Politi og reddere nåede meget hurtigt frem. Jeg vil tro, at de var der allerede en tre-fire minutter efter. De var super gode, og Maya Mi blev undersøgt af lægen og redderne, der tjekkede hende for vand i lungerne, men hun var sluppet uden fysiske skader overhovedet,« siger den faderen, der ikke taler med BT fra hospitalet, men fra en familiefest, som parret besluttede at gå til på trods af de dramatiske begivenheder få timer før:

»Maya Mi har det godt, og hun charmerer hele selskabet. Hun har tilsyneladende glemt alt om det hele. De synes ikke der var nogen grund til at hun kom på skadestuen, men har sagt, at vi skal holde øje med om hun eventuelt har slugt noget vand, der kan indeholde bakterier. Men hun ser ud til at have det rigtig godt,« smiler Jesper Helles, der fortæller, at parrets baby græd, da hun kom op fra vandet, men hurtigt faldt til ro, da hendes mor var kommet sig over det værste chok og kunne trøste Maya Mi:

»Hun faldt til ro ret hurtigt, og inden længe fik hun noget at spise fra Rikke, der sad og gav hende bryst på kajen,« smiler den lykkelige far, der betegner det som et mirakel, at ulykken endte så godt.

»Der var så mange ting, der kunne være endt som en katastrofe. Hvis hun var faldet ud af barnevognen, er jeg ikke sikker på, at vi kunne have fundet hende i det dybe vand, der var meget plumret af alger. Så det er noget af et mirakel, og vi er så taknemmelige for al den hjælp, vi fik bagefter, og vi vil gerne takke alle for det hele,« siger Jesper Helles, der selv fik stor ros af politiet for sin resolutte indsats.

Det eneste redningsfaderen mistede, da han sprang i havnen for at redde sin baby-datter, var hans hip hop-kasket. Alt andet var stadig i lommerne, eller blev fisket op af hjælpsomme til-ilende på kajen:

»Det er så sindssygt. Jeg havde pung, penge og nøgler og alt. Og det hele var der, da jeg kom op. Eller folk havde fisket det op af vandet. Selv remote-nøglen til bilen virker. Jeg mistede kun min kasket. Og selvom jeg var meget glad for den, så er det jo fuldstændig lige meget.«

Også parrets barnevogn blev reddet fra vandet i Københavns Havn. Og parret vil gerne takke brandmænd og reddere, der hjalp og trøstede efter ulykken, samt den modige dame, der sprang i med tøjet på, så Maya Mi kan komme ud at køre på Islands Brygge i sin barnevogn snarest muligt igen.