Kun iført natkjole flygtede en 11-årig pige sidste år i marts fra sin fars lejlighed. Hendes 46-årige far er nu dømt for at have misbrugt hende seksuelt adskillige gange. Østre Landsret har fastslået, at der er tale om en forbrydelse af mild karakter.

En 46-årig familiefar har gennem syv år misbrugt sin datter. Hver gang havde han samvær med hende i sin lejlighed i Roskilde. Han er nu dømt for sin forbrydelse, men straffen er nedsat.

Det skriver sn.dk.

Østre Landsret har fastlået, at der er tale om en forbrydelse i den milde ende af anvendelsesområdet i forhold til straffelovens paragraf 225 om seksuelle forbrydelser. Både familiefaderens straf, men også datterens godtgørelse er derfor reduceret.


Anklagemyndigheden argumenterede for en straf på op til to år. Byrettens dom lød på ét års ubetinget fængsel, men Østre Landsret ændrede familiefaderes straf til ti måneders fængsel. Samtidig blev datteren godtgørelse sat ned fra 40.000 til 30.000 kroner.

Den nu 11-årige piges samvær med faderen blev suspenderet første gang, der opstod mistanke om seksuelle overgreb, men det blev siden genoptaget. Da datteren sidste år flygtede fra sin fars lejlighed, blev hun fundet af sin mor stående på et gadehjørne.

Rg

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.