Kun et mirakel betyder, at en præstesøn fra den lille by Løsning syd for Horsens i dag er live.

Niels Højlund er søn af den farverige præst og forfatter Henrik Højlund og var onsdag eftermiddag passager i den lille båd, der kæntrede ud for Mandal i det sydlige Norge.

Fire af de i alt seks nære venner er fortsat savnet i det kolde vand.

Kun Niels Højlund og kammeraten Søren Thuesen, der stammer fra Ringkøbing og begge er 24 år, er indtil videre fundet i live.

Ved en nærmest ufattelig kraftpræstation svømmede den livredderuddannede Søren Thuesen op mod seks kilometer efter hjælp, mens Henrik Højlund søgte tilflugt for de høje bølger på et lille skær.

- Jeg er selvfølgelig lettet over at min søn er i live, men jeg er også rystet og enormt ked af det. Både de unge og deres forældre er nogle mennesker, som jeg kender rigtig godt, og det her påvirker os alle rigtig meget, siger Henrik Højlund.

Sammen med sin kone og forældrene til Søren Thuesen er han nu på vej til Norge for at hente de to foreløbig eneste overlevende efter kæntringsulykken.

Forældrene til de fire savnede bliver foreløbig i Danmark.

Henrik Højlund har talt med både sin egen søn og forældrene til de øvrige unge og er meget kortfattet, da han skal beskrive, hvordan de har det.

- Det kan de fleste nok selv regne ud, siger han.