Et hemmeligt sted i Jylland møder BT den familie i tvangsanbringelsessagen fra Horsens, hvor oplysningerne om en seks måneder gammel babys trivsel ifølge Horsens Kommune er blevet opdigtet af Ankestyrelsen.

- Hun er det bedste, der er sket i mit liv.

Heine Gude Jensens stemme knækker en smule over, mens han kigger forelsket over på lille Annika, der sender et grin tilbage til sin far. Hvad den lille pige ikke ved, mens hun ligger der helt ubekymret i sin mors favn, er, at familiens samvær er forbudt, og at politiet leder efter de tre, som gemmer sig.

Her fortæller Heine om de turbulente måneder, som nu er endt med en desperat flugt for at få lov at være sammen med deres barn.

’Vi er jo ikke kriminelle’

- Jeg er meget ked af, at det er endt her. Men vi føler ikke, vi er blevet hørt på. Vi har gjort det, fordi vi ikke vil have, at vores barn skal blive ved med at blive rykket rundt til flere steder af myndighederne. Da kommunen 22. august gav os lov at få hende med hjem, efter at hun havde været anbragt, gik der to dage, hvor hun bare græd, og hvor hun ikke kunne falde til ro. Det var en kæmpe omvæltning for hende, og hårdt for os at se. Nu har de så skiftet mening igen, og det vil jeg ikke have, hun skal igennem igen, siger han og understreger, at de ikke er ude på at bryde loven.

- Vi er jo ikke kriminelle, vi forsøger bare at gøre det bedste for vores datter. Hvad ville du have gjort, hvis det var dit barn? Vi kan jo se, at hun har det godt hos os, og hvor hun griner og pludrer. Hun har fået det meget bedre, efter vi er gået under jorden. Efter der er kommet ro på, siger han.

Far: Afgjort på forhånd

Heine mener, at beslutningen om at fjerne Annika blev truffet, inden parret fik den lille pige hjem.

- Det var som om, man på forhånd havde besluttet at fjerne hende. Vores sagsbehandler havde jo opsagt vores ophold på familiehjemmet, inden kommunen havde taget stilling til, om vi skulle blive der. Og dagen før vi var i Ankestyrelsen, havde vi fået at vide, at det gik godt. Så da vi kunne se, at man havde ændret i familiebehandlerens forklaring, var det dråben for os.

Han håber nu bare, at nogen vil tage sagen op, så man kan finde en mindelig løsning.

- Jeg håber, nogen oppe i systemet griber ind, ellers må vi jo holde os skjult, indtil sagen engang skal for byretten.

Sagen er ifølge BTs oplysninger endnu ikke berammet.