Lyt til artiklen

Det nedrivningstruede kontroltårn, Det Gule Palæ, som er kendt fra 'Olsen-banden på sporet', er meget tæt på at blive reddet fra at ende sine dage på en losseplads. Banedanmark har nemlig givet filmfansene et år til at finde et nyt hjem til kontroltårnet. Det fortæller Rune Holm Clausen, der er formand for Olsen Banden Fanklub DK.

- Det er helt fantastisk. Det var rigtig gode nyheder. Det var langt mere tid, end vi kunne have håbet på, fortæller formanden til bt.dk.

Det gule palæ

Mandag aften var han til møde med Banedanmark for at finde en måde at redde Det Gule Palæ på. For blot en uge siden kunne BT fortælle, at DSB og Banedanmark havde besluttet, at kontroltårnet på banearealet nær Københavns Hovedbanegård skulle rives ned inden udgangen af 2014.

Efter en massiv mediedækning og protester fra både tyske og danske fans og Morten Grunwald, der spillede Benny i Olsen-banden-filmene, valgte Banedanmark og DSB at sætte nedrivning på pause.

- Jeg står simpelthen med en følelse af lykke. Vi var så bange for, at tårnet ville blive revet ned inden vi fik organiseret noget. Men takket være BTs massive mediedækning, så har vi nu fået udskudt nedrivningen, fortæller Rune Holm Clausen til bt.dk.

Indtil videre har fanklubben kig på tre forskellige steder, hvor kontroltårnet kan få et nyt liv. Rune Holm Clausen drømmer om at få flyttet tårnet til Nordisk Films arealer i Valby. De har ikke svaret endnu, men Clausen fortæller, at de lider af pladsmangel, og at det derfor ikke er sandsynligt, at den kan komme derhen.

Jernbanemuseet i Odense, som er Ove Sprogøes fødeby, er også i spil. Der står allerede en togvogn fra Olsen-banden-filmen, så kontroltårnet vil ifølge Clausen passe godt ind der. Og endelig er et tredje bud i spil.

- Vi har helt uventet fået en henvendelse fra Bevaringsforeningen Gedser Remise. De vil gerne have kontroltårnet stående og har tilbudt at stå for al fremtidig vedligholdelse. Det er faneme svært at sige nej til, udbryder Rune Holm Clausen.

Nu skal fanklubben på jagt efter støttepenge til at betale for flytningen. Og der er allerede hjælpere, der har meldt sig ind i kampen for Det Gule Palæ. Et tømrerfirma, der hedder TrioTræ, har tilbudt 50 mandetimer og materialer for 10.000 kroner, fordi de hørte om fanklubbens kamp for klenodiet.

Inden længe vil Olsen-banden-fans også kunne støtte redningen ved at donere penge via fanklubbens hjemmeside.