En 37-årig mand blev onsdag blitzet af en fotovogn, da han i høj fart kørte sin fødende kone på hospitalet. Han ser dog ud til at slippe for bøde, lyder det fra politiet.

Manden, der kommer fra Brædstrup i Østjylland, havde speederen i bund, da han onsdag ved 14.30-tiden kørte i høj hastighed på Stenkærvej i Østbirk, skriver Lokalavisen.dk.

Hastigheden nåede helt på 110 kilometer i timen på en landevej, hvor man kun må køre 80, så da manden passerede en fotovogn, blev han blitzet.

Han havde dog en særdeles god grund til at køre stærkt. Manden havde nemlig sin gravide kone med i bilen, og hun var gået i for tidlig fødsel.

Inden den højspændte køretur havde manden ringet til politiet, der rådede ham til at sætte en hvid klud i bilens siderude.

Dermed kunne han signalere, at han kørte en civil udrykning.

Derfor får manden formentlig ikke en bøde, selvom han røg i fotofælden, fortæller Horsens Lokalpoliti til Lokalavisen.

Færdselslovens bestemmelser giver nemlig - som en undtagelse - ret til at fravige færdselsreglerne, når omstændighederne taler for det. Og det ser altså ud til, at en fødende kone kan betegnes som en sådan.

Ud over at placere en hvid klud i sideruden skal man ifølge Færdselsloven udvise særlig agtpågivenhed, når man kører civil udrykning, skriver Lokalavisen, der ikke har fået afklaret parrets videre skæbne.