Familierådgiveren Lola Jensens holdninger deler vandene på Facebook.

I sin nye bog ”Pas på familien - også når den går i stykker” kalder hun børneforældre for en flok »individualistiske egoister«.

Blandt andet fordi de ofte – ifølge familierådgiveren – tilsidesætter barnets behov i forhold til deres egne. Og så mener hun, at det stigende antal skilsmisser skyldes, at forældre fra især den yngre generation giver op for let.

Det er dog langt fra alle BTs læsere på Facebook, der er enige med familierådgiveren.

»Normalvis er jeg stor fan af dig - MEN hvis du tror at folk bliver skilt/ går fra hinanden pga småting som opvasken, så burde du grave lidt dybere, inden du kommer op i denne artikel. Og ja, man skal tænke på børnenes behov, FØR sine egne, men vi er allesammen mennesker og har alle sammen behov - de forsvinder ikke fordi man bliver forældre. Og hvis man ikke er lykkelig, og heller ikke bliver det selvom man prøver, så skal man bestemt ikke blive sammen for børnenes skyld! Det påvirker dem så meget mere,« skriver Sara Vegge Søgaard på Facebook

»Forklaringen på de mange skilsmisser kunne også være, at det i dag er muligt at klare sig selv. Vi er ikke afhængige af hinanden på samme måde som tidligere, hverken økonomisk eller praktisk. Jeg kender ikke nogen par, der ikke har kæmpet længe før de gav op. Flere er blevet sammen udelukkende for børnenes skyld,« skriver Sanne Bülow.

»Til gengæld valgte nogle i gamle dage også at bruge næsten hele deres liv på at leve i kærlighedstomme forhold alene for at beskytte deres børn, og andre brugte vold og skænderier til at sikre husfreden. Selvfølgeligt skal man ikke bare give op, men nogle gange er det bare en bedre løsning at skilles så fredeligt, som det er muligt,« skriver Torben Pilgaard Rimme.

»Så man skal blive sammen, selvom der ikke er kærlighed længere? Så vores børn skal vokse op i en falsk forestilling om hvordan kærlighed skal være. Selvfølgelig behøver alt ikke være en dans på roser, men der skal altså være kærlighed. Det er så usundt for de børn som kan se og mærke at der ikke er det mellem deres forældre. Så det er vel ikke kun en egoistisk beslutning....,« skriver Janne Degn Poulsen.

Der er dog også læsere, der er enig med familierådgiveren, når hun siger, at mange folk giver for let op i kampen om at bevare forholdet.

»Ægteskab er hårdt arbejde, men hvis man går all in, er der store gevinster også. Der er tre personer i et ægteskab... dig, mig og os!!!!!! Herudover må man så se i øjnene, at livet ALDRIG bliver perfekt, hvis man indser det, går det lidt nemmere. Et godt grin lige midt i det hele er også fint. Har været gift med samme mand i 38 år ...og holder ud til den bitre ende!!!!,« skriver Sonja Queseth.

»Men hvorfor er det, at man ender med at give op efter mange års kamp? Er det ikke fordi man ikke er villig til at gå på kompromis og alligevel er lidt egoistisk? Ellers kunne man vel finde ud af det. Det er jo lidt tankevækkende at der i dag er så mange skilsmisser. Ja man kan bedre klare sig alene, men det gør også, at man måske giver for hurtigt op, fordi man skal da være glad og lykkelig hele tiden. Jeg mener hun har ret. Tror bare ikke folk vil indrømme det, « skriver Malene Krogh Sejling.

»Jeg synes Lola har ret. Jeg har været gift med min mand i 25 år og vi har 3 børn Der har været op og nedture, små og store kriser, og vi har elsket og vi har måske næsten hadet hinanden. Men i dag er vi lykkelige sammen og elsker stadig hinanden. Vi er glade for at vi har stået fast på at blive sammen, selv om det til tider har været svært,« skriver Mariane Okholm.