Oversergent René Brink Jakobsen, der blev dræbt i Afghanistan, blev lørdag bisat fra Veng Kirke.
Oversergent René Brink Jakobsen, der blev dræbt i Afghanistan, blev lørdag bisat fra Veng Kirke. Foto: Bo Amstrup

Både familie, venner og soldaterkammerater havde svært ved at holde tårerne tilbage, da den danske jægersoldat René Brink Jakobsen, der blev dræbt i Afghanistan, lørdag blev mindet ved en stor storslået og rørende bisættelse.

Bisættelsen, der foruden familie og bekendte, også havde deltagelse af forsvarsminister Nick Hækkerup, forsvarstoppen samt militære repræsentanter fra både Storbritannien og USA, blev afholdt i René Brink Jakobsens hjemby Veng ved Skanderborg.

Byens lille kirke, Veng Kirke, dannede rammen om den smukke bisættelse, der i høj grad bar præg af, at det var en militærperson, der blev mindet. Oversergent René Brink Jakobsens kiste var nemlig svøbt i Dannebrog, og oven på kisten lå den afdødes bordeauxfarvede baret og medaljer som minde om den tapre indsats, han havde ydet i sin tid som jægersoldat.

Antallet af fremmødte til bisættelsen var overvældende - og langt flere, end den lille jyske kirke kunne rumme. For at imødekomme de mange gæster til bisættelsen havde man ud over kirken valgt også at tage sognegården samt et festtelt i brug. Der kunne René Brink Jakobsens bekendte følge med i den rørende bisættelse på storskærm.

René Brink Jakobsens baret lå oven på kisten.

Både René Brink Jakobsens far, mor, storebror, storesøster samt hans bedste ven valgte at holder taler i kirken, der foruden mennesker også var fyldt med hvide blomster.

- Han var en fyr, som altid var der for andre, lød det igen og igen fra familiemedlemmerne, der også fortalte, at René Brink Jakobsen havde været en sand helt for sine nevøer og niecer, der kaldte ham for Supermand og James Bond.

rene brink

Rene Brink Jakobsens søskende fortalte, at de efter at have mistet deres bror vil føle sig 'amputeret for livet', mens jægersoldatens far havde svært ved at sætte ord på, hvor smertefuldt det er at have mistet sin søn.

- Ingen kan forestille, hvordan det er, sagde han, mens tårerne væltede frem i øjnene hos de mange fremmødte.

Jægeroldat René Brink Jakobsen landsby

Da bisættelsen var overstået blev René Brink Jakobsens kiste båret ud til tonerne fra en trompet. Det var den dræbtes nærmeste venner fra jægerkorpset, der bar kisten ud. 

René Brink Jakobsen blev dræbt i begyndelsen af januar ved en eksplosion i Helmand-provinsen i Afghanistan. Han er den første danske jægersoldat, der er blevet dræbt i Afghanistan.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.