Billede af 30-årige Kim Wall taget af hendes bror Tom Wall.
Billede af 30-årige Kim Wall taget af hendes bror Tom Wall.

Hvor er den svenske journalist Kim Wall? Det er fortsat et mysterium, hvad der skete med den 30-årige kvinde, efter hun steg ombord på den danske opfinder Peter Madsens hjemmebyggede ubåd torsdag aften. Hendes familie tror og håber på, at hun stadig er i live.

Godt et døgn efter, at ubåden Nautilus sank, udtaler Kim Walls familie sig for første gang om deres datter og søsters forsvinden.

»Det er med stor forfærdelse, at vi, hendes familie, har modtaget beskeden om, at Kim savnes efter en reportagetur i Danmark. Vi tror og håber inderligt, at hun vil blive fundet i god behold,« står der i mailen, som BT har modtaget efter at have været i kontakt med Ingrid Wall, mor til Kim Wall.

Planeter

Kim Wall forsvandt, da hun torsdag aften gik ombord på Peter Madsens 'Nautilus'-ubåd. Ifølge den danske opfinder satte han hende af igen torsdag aften ved restauranten 'Halvandet' på Refshaleøen i København, men ingen har hørt fra hende, og natten til fredag slog Kim Walls kæreste så alarm til politiet.

Også Peter Madsen og hans ubåd blev efterlyst, og efter en større eftersøgning fredag morgen lykkedes det endelig at få lokaliseret ubåden. En fritidssejler fik øje på Peter Larsen, som sad i tårnet på båden. Pludselig forsvandt han ned i ubåden, og da han et øjeblik senere dukkede op igen, begyndte Nautilus at synke.

Peter Madsen blev reddet i land, mens den svenske journalist blev meldt savnet.

Fredag eftermiddag blev Peter Madsen sigtet for drab.

Kim Walls familie skriver også i deres mail, at Kim er 30 år gammel og uddannet fra blandt andet Sorbonne i Paris, London School og Economics og Columbia University i New York, hvor hun tog sin mastereksamen i journalistik i 2013.

»Siden da har hun haft hele verden som sin arbejdsplads og har rapporteret blandt andet fra Stillehavet, Afrika, Asien og USA. Hun er stationeret i New York og Beijing,« skriver familien, der fortæller, at deres datter er utrolig ambitiøs.

RAKET MADSEN

»Kim er meget fokuseret, ambitiøs og dedikeret til sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, popkultur og kønsspørgsmål.«

Familien har i mailen vedhæftet et billede af Kim Wall, der er taget af hendes bror Tom Wall.

Ifølge den svenske avis Expressen var den 30-årige kvinde udsendt for det amerikanske tech-medie Wired. Her skulle hun ifølge de foreløbige oplysninger skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd 'UC3 Nautilus'.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.