Med den rette hjælp er Carinas forældre ikke i tvivl om, at Carina kommer sig 100 pct. De mangler bare lige den sidste hjælp.
Med den rette hjælp er Carinas forældre ikke i tvivl om, at Carina kommer sig 100 pct. De mangler bare lige den sidste hjælp. Foto: DR TV

Kæmper for at få hende flyttet

Et år efter ulykken har Carina fået en stor del af livet tilbage, men der mangler stadig den sidste fase.

På Hammel Neurocenter fik hun den samme genoptræning som de unge fra Præstø-ulykken, og i dag, et år efter, er hun næsten selvhjulpen.

- Carina har en enorm vilje og stædighed og ser sig selv som grafisk designer om nogle år, siger hendes far, Kim Melchior.

Carina1111

- Men der er stadig et stykke vej endnu. Hun har problemer med korttidshukommelsen og nogle andre ting, og det skal der eksperter til. Og ikke sådan et center, som hun er på nu.

Carina Melchior er for tiden tilknyttet Rehab Syd, et center, der primært er gearet til ældre patienter med hjerneproblemer, men hvor der ikke er ekspertise til at behandle unge patienter i Carinas særlige situation. Ifølge eksperterne på Hammel Neurocenter er det da heller ikke det rigtige sted.

Carina Melchior


carina melchior

- De har anbefalet, at hun kommer i særlig træning på et døgnbaseret sted med et unge-miljø. For eksempel et sted som Vejlefjorden.

Vejlefjorden var også den sidste station for flere af de hjerneskadede unge fra Præstø-ulykken, der her fik det sidste skub tilbage i en normal tilværelse.

- Jeg får ikke noget ud af at være sådan et sted, med sådan nogle gamle nisser, siger Carina også til mig, fortæller hendes far, Kim Melchior.

- Jeg er selvstændig smed og Maibritt (Carinas mor, red.) er bygningsmaler, og hvis vi havde et par millioner, så var hun allerede i gang det rigtige sted. Sådan er det desværre ikke, men vi håber, kommunen kommer til fornuft. For med den rette hjælp, indstilling og genoptræning tror vi på, at Carina kommer stort set 100 procent tilbage, siger hendes far.Læs meget mere i BT i dag

Send en hilsen til Carina på Facebook her 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.