Hunden Balder blev ramt af to skud fra Johnny Pedersens haglgevær.
Hunden Balder blev ramt af to skud fra Johnny Pedersens haglgevær. Foto: (Privatfoto)

Lone Toft fandt søndag formiddag sin hund, skudt og dræbt i naboens have i Bognæs ved Holbæk. Hunden, kaldet Balder, var en 10 år gammel lysegul labrador, der flere gange havde generet naboen, Johnny Pedersens egne dyr.

Derfor valgte 59-årige Johnny Pedersen, at skyde hunden, forklarede han til politiet. Det har efterladt hunden Balders ejerfamilie i sorg.

- Vi er dybt chokerede. Mine børn er brudt sammen, og det har ødelagt vores liv, siger Lone Toft, der altså var nabo til den mand, der tog livet af familien Tofts hund.

Ingelise Wagner


Johnny Pedersen, der selv anmeldte hændelsen til politiet, har i midlertidig ikke begået nogen ulovlig handling. I loven om mark- og vejfred, står der nemlig, at enhver har ret til at dræbe en anden mands dyr, hvis det trænger ind på den pågældendes ejendom – dog forudsat, at dyrets ejer er blevet gjort opmærksom på dette indenfor det seneste år.

Og det var familien Toft. Johnny Pedersen havde både henvendt sig mundtlig og skriftligt oplyser Midt- og Vestsjællands politi.

HAR DU OPLEVET NOGET LIGNENDE SÅ KONTAKT BT PÅ 1929@BT.DK

Lone Toft fortæller, at de tit har afleveret Johnny Pedersens egne hunde, hvis de har været løbet hen til dem. Det gør bare hændelsen endnu mere uforståelig, forklarer Lone Toft.- Det er helt urimeligt. Hvorfor kunne vi ikke bare have haft en dialog om det her?  

- Jeg forsøgte virkelig at få en dialog. Men jeg har afleveret hunden til dem 20 gange og tre gange til politiet. Jeg har det elendigt med at have skudt hunden, men jeg blev nødt til det af hensyn til mine egne dyr, siger Johnny Pedersen, der frygtede for de kid som hans hjorte snart ville få.

Dyreværnschef i Dyrenes beskyttelse, Jens Severinsen, siger, at han vil arbejde for en lovændring. Politiet har valgt at undersøge sagen nærmere, med henblik på at klarlægge erstatningskrav.

Er det i orden at aflive en hund, når man har givet varsel? Skal loven laves om? DELTAG I DEBATTEN på vores Facbookside her. Eller under artiklen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.