Et billede af en brunsvigerkage serveret til en 18-års fødselsdag har fået hundredvis af danskere til at grine.

Det sker efter, at Kim Plet-Hansen har delt billedet af kagen på Føtex’ Facebook-side ledsaget af en tekst, der i den grad har trukket på smilebåndet hos mange.

Med slet skjult ironi roser Kim bagværket fra supermarkedskæden, som han blandt andet kalder ‘et sandt kunstværk.’

‘Den er bare fantastisk. Detaljegraden, sirligt udført glasur, der former kagekonens smukke krop, runde marcipan-ansigt, fine små arme og ben, kjolen som er festligt dekoreret, slik ligger så fint, så fint og pynter en dejlig lækker brunsviger,’ skriver han og fortsætter:

‘Selvom det er svært, nærmest umuligt (Blomsterberg ‘go home’) at komme med forbedringsforslag til dette bagemesterværk - må jeg i øvrigt tilmelde jer til deltagelse i ‘Den store bagedyst’ - så kunne jeg på forespørgsel måske godt byde ind med et par småting: Må jeg foreslå at jeres dygtige bager-aficionado tager sine gule Føtæsk-boksehandsker af inden, der laves kagekone næste gang.’

Kim Plet-Hansen fortæller, at han har valgt at skrive indlægget på Føtex’ Facebookside med humor i stedet for at kritisere. Han håber, at det kan få de ansatte i bageriet til at tage dejskraberen i den anden hånd, inden de igen producerer en lignende kagekone.

»Et smil kan nogle gange flytte mere end en sviner. Jeg håber, at min indlæg kan give dem lidt selvindsigt,« siger han og fortæller, hvorfor han ikke kunne lade være med at drille Føtex ved at skrive til supermarkedskæden.

Vis mere

»Der er så meget humor i den kage. At lave en børnetegning oven på en kage og så lægge den i den kategori, at det skulle være en kagekone, det er ubehjælpsomt.«

Kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen, er glad for, at kagekonen trods den knap så prangende udformning er blevet taget imod med et smil.

»Det virker til, at det er gået lidt hurtigt med at få lavet kagen, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men det er fedt, at kunden har taget det på en humørfyldt måde. Det kan vi kun anerkende,« siger han.

Og der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Således vil den 18-års fødselsdag forhåbentlig stå klart i erindringen mange år frem.

»De har da bidraget til, at Trines fødselsdag altid vil blive husket. Den ros skal Føtex da have,« siger Kim Plet-Hansen.