Den 18-årige frisørelev Emilie Eljen Rasmussen genoplivede i onsdags en kunde, som fik hjertestop i frisørstolen.
Den 18-årige frisørelev Emilie Eljen Rasmussen genoplivede i onsdags en kunde, som fik hjertestop i frisørstolen. Foto: Jacob Damkjær Nielsen
Den 18-årige frisørelev Emilie Eljen Rasmussen genoplivede i onsdags en kunde, som fik hjertestop i frisørstolen.

Onsdag d. 8. januar var ikke en hel almindelig arbejdsdag for 18-årige Emilie Eljen Rasmussen, der er frisørelev i salonen Hairbase på Lyngby Hovedgade i Lyngby.

18-årige Emilie sad i frokoststuen under salonen, da hun hørte råb oppefra. Hun løb straks op i salonen for at se, hvad der var sket.

En af salonens faste kunder var pludselig sunket sammen i frisørstolen, mens hun var ved at blive klippet.

Kvinden trak ikke vejret og havde ingen puls. Hun var helt hvid i hovedet og havde fået blå læber, forklarer Emilie Eljen Rasmussen om det syn, der mødte hende.

- Jeg blev da lidt forskrækket, da jeg så, hvad der var sket, fortæller 18-årige Emilie til bt.dk.

Men i stedet for at gå i panik trådte den unge frisørelev instinktivt til og begynde at give kvinden hjertemassage. Imens havde kollegaerne kontakt med Falck.

Emilie trykkede 30 gange i brystet på kvinden og puste luft to gange. Igen og igen.

- Jeg tænkte ikke på så meget. Jeg blev bare ved og ved med at trykke. Jeg ville bare have hende til at vågne op igen, fortæller Emilie.

I ca. fem minutter gav Emilie den livløse krop hjertemassage, da kvinden pludselig begyndte at trække vejret meget kraftigt.

Kort tid efter kom ambulancefolkene og overtog arbejdet, og de kørte i al hast kvinden på hospitalet. Falckfolkene fortalte Emilie, at uden hendes indsats ville de ikke have haft noget at arbejde videre med.

I dag er Emilie rigtig glad for, at hun har lært førstehjælp på sin uddannelse, selv om hun først var lidt skeptisk.

- Egentligt ville jeg hellere lave hår end lære førstehjælp, men nu kan jeg godt se, at det er godt, at jeg kunne det, fortæller Emilie.

I dag har kvinden, som Emilie gav hjertemassage, det godt. Hendes børn ringede mandag til frisørsalonen for at fortælle, at deres mor havde det godt og ville komme sig hurtigt.

Efterfølgende har Falck, kvindens familie og salonen rost Emilies indsats. Og selv om det var en chokerende oplevelse for den unge pige, er Emilie glad for, at hun kunne hjælpe.

- Jeg er da lidt stolt af mig selv. Tænk at det jeg gjorde fik hende til at trække vejret igen. Jeg er bare glad for, at jeg kunne hjælp hende, og at hun har det godt igen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.