Faderhuset har taget min søn fra mig! Sådan siger den 38-årige anlægsgartner Ken Bracher fra Valby. Han har mistet kontakten til sin nu 13-årige søn Oliver.

- Jeg har ikke set min søn i et år nu. De har presset ham til at sige, at han ikke vil se mig, siger den ulykkelige far, som mener, at sønnen er under kraftig indflydelse af Faderhusets leder, Ruth Evensen.

Eks-konen og drengens mor Kristina Djarling er Ruth Evensens niece og selv et højt placeret medlem af kirkens ledelse.

Samtale med børnepsykolog

- Hvis jeg bare kunne sidde over for min søn, og han selv fortalte mig, at han ikke ville se mig mere, så måtte jeg jo forholde mig til det, men det kan jeg ikke engang få lov til, siger Ken Bracher.

Tidligere på året deltog sønnen i en børnesamtale med en psykolog. Her gav han udtryk for, at han ikke vil se sin far. På den baggrund besluttede Statsforvaltningen, at samværet skulle ophøre.

Ken Bracher er dybt frustreret over afgørelsen og føler slet ikke, at han er blevet hørt.

Påvirket af Ruth

Ken Bracher og Kristina Djarling blev skilt for 12 år siden. De har fælles forældremyndighed over sønnen, som i dag bor hos sin mor i Bandholm på Lolland.

Faderen kalder ham for Oliver, mens hans mor foretrækker navnet David.

Kort før efterårsferien sidste år ringede Oliver David til sin far og aflyste en planlagt tur i sommerhus.

Han sagde også, at han ikke ville se sin far igen. Ken Bracher kunne høre eks-konen i baggrunden, og han mener, at Ruth Evensen har en finger med i spillet. Bracher har ikke set sin søn siden.

- Min søn er blevet hjernevasket. Han har ikke sin egen vilje, siger Ken Bracher, som også er ked af, at sønnen har mistet kontakten til sin farmor og resten af hans familie.

- Det her er også slemt for Oliver. Det er jo ham, det går ud over i sidste ende.

Andre læser også