DR-dokumentar stillede sprøgsmålstegn ved Tulle Krøyers historie om chikane.
DR-dokumentar stillede sprøgsmålstegn ved Tulle Krøyers historie om chikane. Foto: Louise Bruun Høfler

Flere læsere undrede sig, da de havde set dokumentaren om Tulle Krøyer. De stiller en række spørgsmål, som de ikke synes, de fik svar på i programmet.

Hvorfor har du ikke taget billeder af de mange hundelorte i din have? Hvor er din kone? Hvorfor har politiet været så langsomme, og hvorfor har skole og børnehave ikke reageret?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som seerne sad tilbage med efter at have set dokumentaren om Tulle Krøyer og hendes regnbuefamilie mandag aften.

Tulle

Tulle Krøyer regbuefest Mariager

De sociale medier kogte mildest talt over efter, at DR1 mandag aften viste dokumentaren 'Løgn eller chikane i Mariager.'

Programmet går bag om sagen om det lesbiske par, som for et års tid siden stod frem og fortalte, hvordan de blev chikaneret af medlemmer af Pinsebevægelsen i Mariager. Familien havde efter eget udsagn blandt andet fået kastet hundelorte på vinduerne og fyldt postkassen med bibelske vers og anklager om, at de to kvinder lever i synd.

Sagen blev stor i medierne og kulminerede, da over 500 mennesker deltog i en støtte demonstration for det lesbiske par. Flere politikere markerede sig også i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Historien om Tulle Krøyer og hendes regnbuefamilie skabte stor opmærksomhed over hele landet. Over 500 mennesker deltog i en støtte-demonstration for de lesbiske par.

I tv-udsendelsen mandag blev der sået voldsom tvivl om Tulle Krøyers historie, og dokumentaren efterlod indtrykket af, at hun har løjet og hængt en uskyldig mand ud.

En 39-årig familiefar, Carsten Anhøj fra Mariager, blev efterfølgende sigtet for en del af chikanen efter, at Tulle Krøyer havde udpeget ham.

Efter programmet rasede seerne på BTs Facebook-profil over Tulle Krøyer, som både blev kaldt en syg kvinde og lystløgner, men mellem de værste angreb og svinere, var der også en del, som undrede sig. Blandt andet over, hvorfor Tulle Krøyers kone ikke deltog i udsendelsen, og hvorfor politiet ikke har arbejdet hurtigere i sagen.

Kirsten Breusch er en af dem, som gerne ville have hørt Tulle Krøyers version af sagen.

»Hvorfor hører man ikke hendes kones udsagn? Hun må da have oplevet de samme ? Jeg tror det er løgn fra ende til anden. Hende kan politiet da ikke tage seriøst eller hvad?«

Jannie Guldhammer Christiansen er inde på noget af det samme:

»Hvor er mon hendes kone i alt det her. Kan dælme godt forstå, hun holder lavt profil. Må være så flovt at være gift med en som hende. Hvis der overhovedet er en kone.«

Carsten Anhøj

Tulle Krøyer regbuefest Mariager

En del seere er også bekymrede over Tulle Krøyers børn. De kan ikke forstå, at skole eller daginstitutioner ikke har reageret i sagen.

Mona Egelund skriver på BTs Facebook-profil:

»Mærkelig, børnehavelederen ikke står frem ... Bare en tanke !«

Og Annette Seeger er på linje:

»Det var også min tanke. Tænk, hvad hun har slæbt dem igennem og udsat dem for. Det skal en kommune simpelthen reagere på. Der må være nogen i børnenes nærhed, der vil dem deres bedste og laver en indberetning eller bekymringsskrivelse, så de kan få undersøgt, om de er ok.«

En del skriver også, at de håber, den sigtede mand, Carsten Anhøj, lægger sag an mod Tulle Krøyer.

»Tror da pokker, at Tulle svines til. Hun er jo fuld af løgn. Håber virkelig, at den mand, hun har hængt ud, lægger sag an for ærekrænkelse. Mener også, at det er forkasteligt, at politiet ikke kan passe deres arbejde. Sagen burde jo ikke været trukket så langt.De har åbenbart ikke gidet tage sig af oplysninger, der senere er stødt til. Man må håbe, at hun bliver tiltalt for falsk anmeldelse...« skriver Christa Andreasen.

Tulle Krøyer regbuefest Mariager

Der er også flere, der efterlyser reaktioner fra de mange mennesker, som gik i fakkeltog i Mariager for at støtte det lesbiske par. En af dem, som selv deltog aktivt, er Christel. Efter at have set udsendelsen beskriver hun sig selv som en 'naiv tosse.'

»Folk føler sig narret og til grin over at have støttet op om hende og været vrede over, at hun blev behandlet, som hun gjorde.
At se dokumentaren og at se hvor kold og ligeglad hun er, er et slag i ansigtet på os, der som sagt støttede op om hende, men så sandelig også for dem, der virkelig har oplevet hate crimes på grund af deres seksualitet. (...)  Jeg blev virkelig vred, fordi jeg var en af de naive tosser, der troede hende. Homoseksuelles rettigheder ligger mit hjerte meget nær og er en ting, jeg har klare holdninger til. Og at se hvor arrogant og ligeglad hun reagerede ikke kun i dokumentaren men også efterfølgende på facebook basker ofre for hate crimes i ansigtet.«

Allerede inden udsendelsen mandag aften gik Tulle Krøyer på sin egen Facebook-profil og anklagede Danmarks Radio for at være 'mikrofonholdere.'

»Tak til DR for at fjerne fokus fra chikanen som mikrofon holdere for pinsebevægelsen, for at flytte fokus til noget som ikke er relevante for chikane sagen,« skrev hun blandt andet.

Børnefamilie chikaneret i månedsvis - 1

I opslaget skrev hun desuden:

»Har jeg løjet.. JA, jeg har,« skrev hun, og hun erkendte også, at hun havde skiftet navn.

Opslaget er siden blevet slettet.

Efter artiklens offentliggørelse, har bt.dk valgt at fjerne et efternavn i det ovenstående. Et navnesammenfald kunne nemlig føre til misforståelser om, hvem der udtalte sig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.