Efter at være blevet vraget til kommunalvalget i København sætter Hamid El Mousti musik til en kras kritik af Socialdemokraterne.

Socialdemokraten Hamid El Mousti tager usædvanlige midler i brug for at råbe sit parti op.

Efter at være blevet vraget som kandidat til kommunalvalget har det mangeårige medlem af Københavns Borgerrepræsentation sat sine frustrationer til musik. Dansende i en mintgrøn marokkansk dragt på rådhussalens talerstol rapper han sin kritik af Socialdemokraterne i en ny musikvideo.

- Efter 25 års partimedlemskab og tusindvis af møder har socialdemokraterne smidt mig ud. Uden at få en forklaring står jeg for skud, synger Hamid El Mousti i den nye musikvideo.

Forud for den musikalske klage er gået måneder med protester fra Hamid El Mousti, der blev vraget som kandidat på en generalforsamling i Socialdemokratiet i København den 28. marts i år. Der var tale om aftalt spil, mener han.

- Det er den eneste måde, jeg kan komme igennem. Jeg har prøvet alle mulige ting for at få partiet i tale, men det er som et jerntæppe, siger Hamid El Mousti, der også har planlagt et protestskuespil på Rådhuspladsen.

Formanden for Hamid El Moustis kreds i København, Eskild Dahl Pedersen, forstår godt skuffelsen, men han peger på, at det var medlemmerne i Hamid El Moustis egen kreds, der forud for generalforsamlingen havde stemt ham ned på en femte- og sidsteplads blandt kredsens kandidater.

- Den ene del er, at han er skuffet. Den anden del er, at Hamid var for tykpandet til at forstå, at når generalforsamlingen havde stemt ham ned på en femteplads, så skulle han tage sit gode tøj og gå, siger Eskild Dahl Pedersen.

/ritzau/