Det står nu klart, at de mange børnehavebørn fra Østerfælled Børnehus slap utroligt heldigt fra den voldsomme busulykke, de var involveret i tirsdag eftermiddag i Nordsjælland

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sent tirsdag aften var status, at fem tilskadekomne er bragt til Rigshospitalets Traumecenter med knubs og mindre skader, mens alle 37 børn, der blev kørt til Hillerød Hospital, er blevet genforenet med deres forældre og nu er hjemme igen.

Dermed er samtlige tilstedeværende i bussen – 41 børn og fem pædagoger – sluppet enten helt eller næsten uskadt fra ulykken. LÆS OGSÅ: Klinikchef på Rigshospitalets Traumecenter, Claus Falck Larsen, er ikke bleg for at kalde det ’et mirakel’, at næsten alle de ulykkesramte børn kunne tage hjem samme dag.

- Ud fra det, som vi har set på billederne, er det helt usædvanligt, at de er sluppet så nådigt, siger klinikchefen, der mener, at det må være det faktum, at børnene var fastspændt i bussen, der reddede dem fra flere skader.

Nordsjællands Politis pressekoordinator, Henrik Suhr, har ligeledes betegnet det som yderst heldigt, at der ikke skete større personskade.

Ulykken skete på Isterødvej i Nordsjælland tirsdag eftermiddag, da en sort Mini Cooper kom over i den modsatte kørebane og kolliderede frontalt med bussen, der var på vej tilbage til København med børnehavebørnene.

Buschaufføren mistede kontrollen med bussen, der kørte af vejen umiddelbart før broen over Damsholtevej i Hørsholm og derefter væltede ned ad en skrænt. LÆS OGSÅ:

Føreren af den modkørende personbil, en 59-årig mand, overlevede ikke sammenstødet med bussen.

Mere end 20 ambulancer blev sendt til ulykkesstedet, men det endte med, at 37 af børnene kunne køres i en anden bus til observation på Hillerød Hospital, hvor personalet stod klar med kiks og kage.  SE BILLEDERNE: 
Busulykke Isterødvej fastklemt chauffør


Senere kom flere forældrene med endnu en bus fra København, hvor de blev genforernet med deres børn.

Mange pårørende ankom dog på anden vis til hospitalet, lang tid før bussen fra København var fremme.

Blandt andet en farfar til drengen Manfred, der var meget lettet over, at hans barnebarn slap med skrækken.

- Manfred har det godt. Min søn bad mig komme og hente ham, siger farfaren, som ikke ønsker sit navn i avisen.

Både Manfreds farfar og et andet bedsteforældrepar kan dog fortælle, at der gik lang tid, inden de fik besked om, at børnene var uskadte. - Det er dybt kritisabelt, at man ikke kan få noget at vide af hverken politi eller sygehuset, lød det fra en anden bedstefar, der var mødt op.