1.800 kr. koster det at spise på Geranium, men ifølge køkkenchefen på restauranten, der nu har vundet tre Michelin-stjerner, er det ikke dyrt

Restaurant Geranium stak af sted med hele tre Michelin-stjerner. Det skete, da den franske guide til gourmet – Michelin-guiden – afholdte pressemøde på Hotel d’Angleterre i København.

Og det er første gang nogensinde, at Danmark har en 3-stjernet Michelin-restaurant. Prislejet på denne type restauranter kan dog virke skræmmende på de fleste. På Geranium koster maden, og kun maden, 1.800 kr. Og på Restaurant Noma er det 1.900 kr. Dertil kommer en vinmenu til henholdsvis 1.400 kr. og 1.100 kr.

Men hvad er det, man får, når man bestiller mad på en 3-stjernet Michelin-restaurant?

Vi har spurgt Geraniums køkkenchef Rasmus Kofoed.

»I virkeligheden er vi jo Danmarks billigste restaurant, her får du mellem 18 og 20 serveringer i fem til seks timer. Her er et personale, som servicerer dig, og kokke, som laver det bedst tænkelige måltid til dig, for 1.800 kr. Hvis man altså skal sige det lidt provokerende,« lyder det fra Rasmus Kofoed.

Han mener, at det handler om en oplevelse, hvor man selv skal være villig til at prøve noget nyt. Der skal – som ordsproget lyder – to til tango, så både gæst og kok skal være involverede i oplevelsen hos Geranium. Men mest af alt handler det om at appellere til sanserne.

»Vi er her for at give oplevelser. Selvfølgelig får man også noget i maven, men det er ikke min primære funktion,« siger Rasmus Kofoed.

Den sidste stjerne

Geranium er en nu 3-stjernet Michelin-restaurant, som åbnede i Parken i 2010. Sidste år blev det til to stjerner ved Michelin-uddelingen og allerede i 2012 placerede de sig blandt verdens 50 bedste restauranter. I år har den danske toprestaurant så hevet den sidste stjerne hjem, og er nu blandt de godt 100 restauranter på verdensplan, som har alle tre Michelin-stjerner.

Ifølge Rasmus Kofoed er den sidste stjerne kommet i hus, fordi restauranten og holdet er levende og i konstant udvikling.

»Vi er blevet mere modne og har udviklet os i en god retning,« fortæller Rasmus Kofoed.

Ingen prisstigninger

Læser man Michelin-guidens opslag om Geranium, finder man ikke meget tekst, men de tre stjerner stråler lige efter navnet på restauranten. Og det er ifølge Rasmus Kofoed det vigtigste. Stjernerne er nemlig nemme at forholde sig til, og selv om der er kommet en ekstra stjerne på i år, mener køkkenchefen ikke umiddelbart, at der er prisstigninger på vej. Det kan dog blive svært at reservere bord.

»Det bliver nok endnu sværere nu end før. Men man kan måske med held reservere til frokost, her synes jeg faktisk, at oplevelsen er bedst, fordi der er lyset virkelig godt,« siger en glad Rasmus Kofoed.