Det er næsten et år siden, at journalisten Jeppe Nybroe blev kidnappet i den øst-libanesiske by Arsal i Bekaa-dalen, tæt på den syriske grænse.

Gidseltagerne tvinger den 7. februar 2014 Jeppe Nybroe og hans palæstinensiske makker ind i en bil, og de bliver med hætter over hovederne væk.

I 28 dage bliver Jeppe Nybroe holdt fanget af syv, islamistiske kidnappere, der pisker ham, slår ham med våben og nedbryder ham psykisk, inden han mod en løsesum bliver frigivet.

Hvordan har du det i dag?

»Jeg synes, at jeg har det godt. Det har været en barsk omgang at sidde i ‘hullet’, komme ud og gennemleve det hele igen ved at skrive om det. Man kommer ikke over det, men man kan komme igennem det,« siger 41-årige Jeppe Nybroe, der er aktuel med bogen ‘Kidnappet - I islamisternes fangehul’.

Hvordan har dit liv forandret sig?

»Jeg har altid været meget glad for livet. Man kan roligt sige, at jeg i dag sætter endnu mere pris på livet og er taknemmelig over, at jeg er i live - og måske også endnu mere bevidst om, at det vigtigste her i livet, det er kærlighed. Og kærligheden til mine nærmeste - min bror, min søster, mine forældre, min øvrige familie og tætteste venner - er kun blevet stærkere og mere betydningsfuld. Et eller andet sted tror jeg, at summen af alt det frygtelige, ondskaben og mareridtet,  har været med til at gøre mig til at stærkere og mere helt menneske.«

Nu kommer din bog. Hvad skal der ske bagefter?

»Jeg skal i gang med i mit liv igen. Det glæder jeg mig til,« siger Jeppe Nybroe, der håber at komme i gang med at arbejde snarest muligt.

KØB BT SØNDAG 1. FEBRUAR OG LÆS
- Svigtet af sin egen ven
- Vi skal forstå terroren
- Der var ingen alarmklokker
- Kommunikerede i koder

Eller læs BTs Plus-pakke: