ADVARSEL: Stærke billeder

På Facebook hopper den ene dansker efter den anden i vandet efter at være blevet udfordret til det af sine venner. Badeturen optages på video og lægges på Facebook, hvorefter den badende udfordrer nogle af sine venner. Den nye Facebook-trend har taget Danmark med storm, men det er ikke uden risiko.

På Sydfyn begyndte det som alle andre steder som en sjov udfordring venner imellem. Men da Morten Knudsen i lørdags sprang i vandt endte det grueligt galt. Derfor advarer hans hustru Tina nu andre, mod at tage imod facebook-udfordringer om at springe i vandet.

- Da Morten kom op af vandet, var det tydeligt, at noget var helt galt. Han var helt bleg og stiv i blikket, siger Tina om den ubehagelige oplevelse.

Morten havde taget imod vennernes kække udfordring på Facebook, som gik ud på, at han skulle springe i havet, og dokumentere den kolde dukkert på video.  Derfor pakkede Tina og Morten lørdag eftermiddag deres to børn i bilen og kørte til vandet. Men allerede mens Tina holdt kameraet for at dokumentere manddomsprøven, blev hun klar over, at noget var helt galt.

- Mortens ben sad i en helt forkert vinkel, så vi var slet ikke i tvivl om, at det var brækket, fortæller hun til BT. 

Morten Knudsen havde med det samme stærke smerter i benet, og situationen blev kun værre af det kolde vejr.

- Han rystede og havde det rigtig skidt. Han skreg faktisk af smerte. Han kunne slet ikke støtte på benet, men fik på en eller anden måde selv kravlet tilbage til bilen, fortæller hustruen. Selv fik hun travlt med at tage sig af de to chokerede børn på to og otte år, som også var blevet vidne til ulykken.Da Morten Knudsen efterfølgende kom ind på traumeafdelingen på Odense Universitetshospital fik familien bekræftet de bange anelser. Benet var brækket ikke mindre end fire steder, og er nu pakket ind i gips fra hofte til storetå. 

- Jeg håber jo ikke, det her sker for andre, så derfor kan jeg kun opfordre folk til at tænke sig om en ekstra gang inden de kaster sig ud i de her udfordringer, siger Tina, som især er bekymret, fordi mange børn også har deltaget i Facebookspøgen.

På grund af voldsomme hævelser, kan lægerne først i løbet af onsdagen vurdere det videre forløb.