Igen i år er Anne og Peter de mest populære fornavne i Danmark.

Det viser den nye, årlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Begge fornavne har gennem flere år været de mest udbredte, og pr. 1. januar 2018 bærer 45.852 danskere navnet Anne, mens 48.655 hedder Peter.

Blandt kvindenavne er også Kirsten, Mette, Hanne og Anna populære navne, mens navnene Jens, Michael, Lars og Henrik er blandt de mest anvendte navne til mænd pr. 1. januar 2018.

Danmarks Statistik udgiver hvert år i januar en opgørelse over befolkningens navne, der baserer sig på data fra det danske CPR-register.

Udover den generelle top 20-liste over de mest udbredte navne, laver Danmarks Statistik også opgørelser over navnene fordelt på både alder og geografi.

Heraf fremgår det blandt andet, at Michael og Kirsten er de mest populære navne i Region Sjælland, mens Kirsten og Jens er de mest anvendte fornavne i Region Nordjylland. I Region Syddanmark er Lars det mest udbredte navn til mænd, mens Anne - som på landsplan - er det navn, flest kvinder bærer.

Danmarks Statistik oplyser også, at de traditionelle danske sen-efternavne stadig er de mest populære. Det mest benyttede efternavn er således Nielsen. Det er der 249.088 personer, der hedder. Det næste efternavn på listen er Jensen, som 247.723 hedder og på en tredjeplads er Hansen med 208.069.

Herunder kan du se top 20-listerne over de mest udbredte fornavne i Danmark fordelt på mænd og kvinder.