Har du et overvågningskamera installeret derhjemme?  Så er det med at få ændret dit password med det samme. Ellers er du måske en af dem, der bliver overvåget af hele verden lige nu.

Livebilleder fra 599 overvågningskameraer i Danmark er nemlig frit tilgængelige på hjemmesiden insecam.com.

Det skriver elektroniksiden Motherboard, en underside til nyhedsmediet Vice.com.

På verdensplan er mere end 73.000 IP-adresser blevet hacket. Det drejer sig tilsyneladende om kameraer fra flere forskellige producenter, hvor brugerne ikke selv har ændret password, men blot har ladet det forudindstillede stå. Heriblandt altså 599 kameraer på dansk grund.

Personerne bag insecam.com hævder, at firmaets hjemmeside skal sætte fokus på ringe sikkerhedsforanstaltninger, og at det eneste, der kræves for at blive fjernet fra siden, er, at man ændrer sit password på kameraet.

Er du blevet hacket, så tip BT på 1929@bt.dk

I en mail til elektronik-sitet Motherboard skriver den angivelige administrator af insecam.com, at der automatisk bliver tilføjet tusindvis af kameraer hver uge, og at ingen endnu har bedt om at blive fjernet fra siden.

- Mange folk kender stadig ikke til problemet. Det er et problem, som har været mørkelagt i adskillige år, skriver den anonyme administrator i mailen.

Tidligere, når eksperter eller hackere har fundet fejl på sikkerhedssystemer, er virksomheden bag blevet kontaktet for at kunne rette op på fejlen. Det er altså ikke tilfældet med overvågningskameraerne.

- Det her er en klar overskridelse af lovgivningen, siger den amerikanske advokat Jay Leiderman til Motherboard.