I går aftes fortalte TV 2 i programmet ’Danmark ifølge Bubber’ den tragiske historie om Christina Finsen, som mistede sine to børn, syv-årige Simone og to-årige Victoria, da hendes eksmand, Michael Nymark Nielsen, dræbte dem og selv forsøgte selvmord. Syv år er der gået, siden verden væltede for Christina, men i går fortalte hun altså sin historie på landsdækkende tv for første gang.

En decembermorgen i 2005 vågner Christina op til 17 ubesvarede opkald på sin mobiltelefon - alle sammen fra Michael. Da hun ringer op til ham, lyder han helt forkert, og han fortæller, at hun aldrig kommer til at se sine børn igen. Samme morgen finder Christina et brev fra Michael placeret under vinduesviskeren på sin bil. I brevet står der, at Simone, Victoria og Michael vil skinne ned på hende som stjerner. Kort efter kommer politiet og fortæller, at Simone og Victoria er døde, mens Michael er på vej mod Storebæltsbroen for at springe ud.

- Jeg vil ikke sige, at sorgen er blevet mindre. Men jeg har lært at tackle den på en anden måde, sådan at alle omkring én ikke skal være påvirket af, at jeg lige har nedtur. Fordi det har man, og det tror jeg ikke, man kan undgå, uanset hvor mange år der går, siger Christina Finsen i programmet ’Danmark ifølge Bubber’.

1. december 2005

Allerede som 18-årig mødte Christina sin kommende mand, skibsbygger Michael Nymark Nielsen. De blev en lille familie, da de i 1998 fik datteren Simone. Fem år senere kom lillesøsteren Victoria til verden, og i en tid tegnede alt lyst for den fynske familie. Men da Michaels firma gik konkurs, begyndte det at gå ned ad bakke. Parret flyttede fra hinanden, men Michael blev i Christinas og døtrenes liv. Han ville ikke give slip på Christina og udviklede en voldsom jalousi, da hun begyndte at se andre mænd. En dag fortalte Simone sin far, at hun og lillesøsteren Victoria havde mødt moderens nye kæreste, Lars. Da slog det klik for Michael.

Den 1. december 2005 dræbte faderen Simone og Victoria ved at skære halsen over på dem med en køkkenkniv i huset på Dronningholmsvej i Svendborg. Derefter ville han tage sit eget liv, men politiet fik talt ham fra at springe ud fra Storebæltsbroen. Michael Nymark Nielsen blev den 24. april 2006 idømt 16 års fængsel for drabene på sine døtre.

- Jeg bliver aldrig hel igen. Men jeg har jo fået en rigtig god familie, og jeg har et godt netværk. Det er lyset for mig. Men hel, det vil jeg aldrig blive. Den dag de døde, døde der også noget af mig, siger Christina Finsen i ’Danmark ifølge Bubber’.

Siden den skæbnesvangre dag er der gået syv år. I dag er Christina Finsen gift og har stiftet familie på ny med sin mand Lars Finsen. Når hun nu vælger at fortælle sin historie i fuld offentlighed, er det i et håb om, at det kan forhindre, at bare én anden familie kommer ud for en lignende tragedie.

Ikke et enkeltstående tilfælde

- Det er vigtigt for mig at stå frem, hvis jeg ved at fortælle min historie kan forhindre, at det sker for bare én mor eller far. Så har jeg gjort en stor forskel, siger Christina Finsen om sin medvirken i ’Danmark ifølge Bubber’.

Simone og Victorias tragiske død er nemlig desværre ikke et enkeltstående tilfælde. Siden 1990 er 65 børn blevet dræbt af én af deres forældre, og alene i 2011 blev seks børn dræbt af deres fædre, oplyste TV 2 i gårsdagens program.

Christina Finsen stiller i programmet ligeledes sig selv det svære spørgsmål, om hun gjorde nok for at forhindre tragedien. Hun konkluderer, at det aldrig lykkedes for hende at give Michael den krystalklare melding om, at deres forhold var slut, ligesom hun tillod, at han stadig havde kontrol over en del af hendes og pigernes liv.

Hvor smerteligt hele forløbet end har været for Christina Finsen, er det i dag lykkedes hende at kæmpe sig videre.

- Jeg har jo gået i lang tid, ligesom hvis man var fanget i en osteklokken. Men jeg vil videre, for jeg kan godt lide livet. Jeg skal videre, siger Christina Finsen i programmet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.