Mølleparken i Aarhus var lørdag fyldt med personer i et masse-slagsmål.  
Mølleparken i Aarhus var lørdag fyldt med personer i et masse-slagsmål.   Foto: Axel Schütt

Ydmyget på grund af den ringe opbakning til deres synspunkter

Hovedsignalet efter optøjerne i Aarhus midtby lørdag, hvor den højreradikale organisation Danish Defence League holdt offentligt møde sammen med ligesindede fra en række andre lande i anti-islamismens tegn, mens en moddemonstration gik i gaderne for mangfoldighed, er ikke så meget tåbernes vold og ballade.


DENMARKNej, dét som står tilbage, er først og fremmest, at de højreradekale har ydmyget sig selv på grund af den ringe opbakning til deres synspunkter.

Det skriver den ansete britiske avis The Guardian i dag.

Kun omkring 150 deltagere kunne antiislam-mødet samle i Mølleparken foran Hovedbiblioteket, mens anslået mindst 4.000 mødte op i moddemonstrationen, som foregik med taler, musik og en tur gennem byen fra rådhuset mod Bispetorvet i hjertet af Aarhus.


 Aarhus - Danish defence League anti-islam demonstration
Ved det noget uorganiserede møde med Danish Defence League som arrangører troppede den mest markante gruppe – den danske afdelings britiske forbillede English Defence League – op med blot 15 medlemmer med lederen og hovedtaleren Tommy Robinson i spidsen.

- Antifascist-demontranterne mødte op i et antal, der var mere end tyve gange så stort som det English Defence League-ledede forsøg på at skabe en pan-europæisk bevægelse. Det var en ydmygelse, skriver The Guardian.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.